PRIJELAZNI ROK

Mihajlo Mudrik blizu transfera u Arsenal: Na čekanju dogovor sa Žoaom Feliksom

Mladi Ukrajinac je objavom na Instagramu tokom subotnjeg duela Arsenala i Brajtona (4:2) nagovijestio da želi u Arsenal

Mihajlo Mudrik. Twitter

G. Š.

2.1.2023

Iako je objavljena informacija da je Šahtjor odbio Arsenalovih 65.000.000 euraza Mihajla Mudrika, čini se da će 21-godišnje krilo, ipak, obući dres londonskog kluba. Pitanje je, međutim, da li u ovom ili sljedećem prijelaznom roku, pošto je na listi želja Mikela Artete visoko kotiran i Žoao Feliks, a navodno Tobdžije traže i centralnog napadača, te bi bio prevelik trošak za klub da odjednom realizuju sva tri posla.


Hladan pozdrav

Mladi Ukrajinac je objavom na Instagramu tokom subotnjeg duela Arsenala i Brajtona (4:2) nagovijestio da želi u Arsenal. Porukom "Dva top trenera" na zajedničku fotografiju Artete i Roberta De Zerbija, koji ga je do nedavno trenirao u Šahtjoru, Mudrik je pokazao da uveliko razmišlja o Premijer ligi. Engleski mediji pišu da su lični detalji ugovora uveliko dogovoreni, kao i da je Arsenal poboljšao prvobitnu ponudu ukrajinskog kluba. Ne baš na 100.000.000, koliko su se u Šahtjoru nadali da bi mogli da dobiju, ali dovoljnu da, uz jasnu želju mladog fudbalera za odlaskom, privoli "Rudare" na prodaju.

Mnogo veća neizvijesnost vlada oko Portuglaca iz Atletiko Madrida. Poslije sjajnih partija Žoao Feliksa na Svjetskom prvenstvu u Kataru, Dijego Simeone ukazao mu je povjerenje od prvog minuta meča sa Elčeom (2:0), a za nešto više od sat vremena u igri mladi napadač postigao je gol i bio među najboljim u svom timu.

Hladan pozdrav trenera i igrača prilikom izmjene, ipak, pokazuje da se odnos među njima nije popravio, pa neće biti iznenađenje ako Feliks tokom januara napusti Madrid. Arsenal je uporan u namjeri da ga dovede na pozajmicu, ali morat će "Tobdžije" za to da izdvoje 21.000.000 eura. 


Lider Premier lige

"The Atletic" piše da je 15.000.000 potrebno za obeštećenje i još 6.000.000 za šestomjesečni bruto iznos Feliksovih plata.

Nije to prevelik iznos za igrača plaćenog Benfici 127.000.000 eura 2019. godine, ali imajući u vidu i novac potreban za Mudrika, te još jednog centralnog napadača, lako je moguće da u Arsenalu neki od tih poslova ostave za ljeto.

Trenutnom sastavu koji Mikel Arteta ima na raspolaganju svakako ide dobro, jer je vodeći u Premijer ligi sa sedam bodova više od najbližeg pratioca Mančester sitija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.