BARCELONA

Laporta: Dembele nije na prodaju ni za 80 miliona eura

Iako sportski sektor povlači poteze u prijelaznom roku, postoji i odluka kluba, i ona je takva da ni Frenki nije na prodaju. Isto važi i za Ansu Fatija, rekao je predsjednik Barse

Đoan Laporta. FC Barcelona

G. Š.

5.1.2023

Predsjednik Barcelone Đoan Laporta izjavio je da slavni katalonski klub ove zime ne želi da trguje sa svojim igračima.


Novi ugovor

- Dembele nije na prodaju. Ni za 70.000.000, ni za 80.000.000 eura. Sa njim ćemo narednih mjeseci razgovarati o obnovi ugovora. On je odličan igrač, munjevit, veoma brz i pravi razliku, rekao je Laporta, koji se dotakao i Frenkija de Jonga i sportskom sektoru stavio do znanja čija je posljednja:

- Iako sportski sektor povlači poteze u prijelaznom roku, postoji i odluka kluba, i ona je takva da ni Frenki nije na prodaju. Isto važi i za Ansu Fatija.

Ni Usman Dembele, ni Frenki de Jong, ni Ansu Fati neće na zimu mijenjati sredinu, a neće ni - Alehandro Balde. Barcelona je blizu postizanja dogovora oko produžetka ugovora sa lijevim bekom.

- Sa Baldeom idemo u pravom smijeru, jer imamo dobar odnos sa agentom, i igrač želi da produžimo saradnju - rekao je Laporta.


Buskets nije vječan

Prozborio je koju i o statusu Serhija Busketsa na Nou Kampu. Do ljeta je siguran, a poslije...

- On ima ponude da karijeru nastavi u Americi. Ako sve bude kako treba, ostat će do kraja sezone, pa ćemo na ljeto razgovarati. Buskets nije vječan, ako bismo sa njim obnovili ugovor, to bismo radili svake sezone. I morali bismo da pronađemo zamjenu za njega. Imamo Frenkija, ali jedan igrač nije dovoljan. Ćavi mora da odluči - zaključio je Laporta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.