IDE U BEKAMOV KLUB

Nakon Mesijevog odlaska u Inter Majami: Oglasila se i Barcelona

Laporta je razumio i poštuje Mesijevu odluku da želi da se takmiči u ligi sa manje zahtjeva, dalje od reflektora i pritiska, navodi se u saopćenju

Mesi i Laporta: Ništa od povratka Argentinca. Twitter

E. Ć.

7.6.2023

Barcelona se oglasila saopćenjem za javnost nakon što je Lionel Mesi (Messi) potvrdio da je dogovorio saradnju sa Interom iz Majamija, klubom Dejvida Bekama (David Beckham).

Danima se spekulisalo da bi se sjajni Argentinac mogao vratiti na Nou Kamp, ali do toga nije došlo.

- U ponedjeljak, 5. juna, Horge Mesi (Jorge Messi), igračev otac i predstavnik, obavijestio je predsjednika kluba Đoana Laportu (Joan) o njegovoj odluci da se pridruži Inter Miamiju, uprkos tome što mu je predstavljen prijedlog Barce, s obzirom na želju i Barcelone i Mesija da još jednom zaigra za "Blaugranu".

Predsjednik Laporta je razumio i poštuje Mesijevu odluku da želi da se takmiči u ligi sa manje zahtjeva, dalje od reflektora i pritiska kojem je bio izložen posljednjih godina.

I Đoan Laporta i Horhe Mesi su se također složili da rade zajedno na promovisanju odgovarajućeg priznanja Barcinih navijača u čast fudbalera koji je Barcelonu volio, jeste i uvijek će je voljeti - saopćeno je iz kluba sa Nou Kampa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.