PREDSJEDNIK BARCELONE

Laporta: Vidjet ću Mesija u ponedjeljak

Mnogo je Katalonaca koji još uvijek nose Mesijev dres, rekao je prvi čovjek "Blaugrane"

Laporta: Mesi najbolji fudbaler u historiji Barcelone. Twitter

E. Ć.

14.10.2022

Predsjednik Barcelone Đoan Laporta (Joan) rekao je za klupsku televiziju da je razgovarao s Mesijem i da će se s njim sresti početkom sljedeće sedmice. 

Navijači katalonskog tima priželjkuju povratak jednog od najboljih igrača svijeta, a u prilog njihovim željama ide i Mesijeva situacija, koji ne produžava vjernost klubu iz Pariza, što podgrijava špekulacije oko povratka Argentinca na Nou Kamp.

Inače, u nedjelju će biti obilježeno 18 godina od Mesijevog debija za Barcelonu, a Laporta je izjavio da će uprava kluba učiniti nešto da pokaže da je on najbolji fudbaler u historiji Barce.

- Definitivno ćemo učiniti nešto da pokažemo da je Mesi bio najbolji igrač u historiji Barcelone. On je svima na umu. Ove sedmice će biti 18. godišnjica njegovog debija u Barceloni. Sigurno ću ga vidjeti u ponedjeljak u Parizu na ceremoniji dodjele Zlatne lopte. On je PSG-ov igrač, moramo ga poštovati. Mnogo je Katalonaca koji još uvijek nose Mesijev dres - rekao je Laporta za Barca TV.

Podsjetimo, Mesiju ugovor s PSG-om ističe naredne godine. Argentinac je za Barcelonu inače odigrao 778 utakmica, a postigao je 672 gola i upisao 303 asistencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.