VELIKA OSUDA

Predsjednik Fudbalskog saveza Francuske se ispričao Zidanu

Le Graje naišao na veliku osudu

Le Graje: Nespretne riječi upućene Zidanu. Facebook

N. R.

9.1.2023

Predsjednik Fudbalske federacije francuske FFF Noel Le Graje ispričao se bivšem francuskom fudbaleru Zinedinu Zidanu zbog grubih riječi izrečenih u jučerašnjem intervju za „Radio Monte Karlo“.

Prvi čovjek saveza naišao je na veliku osudu, prvi su glas podigli Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) i bivši fudbaleri poput Đibrila Sisea (Djibril Cisse), a kasnije se istim povodom oglasila i ministrica sporta, koja se javila sa saopštenjem o javnom izvininjenju legandarnom igraču.

- Želeo bih da se ispričam zbog svojih izjava, koje apsolutno ne odražavaju moja razmišljanja, niti moj odnos prema igraču kakav je bio Zidan ili kakav je kao trener. Dao sam intervju koji nije trebalo da uradim, suprotstavljajući Didijea Dešama i Zinedina Zidana, gurajući zajedno dva spomenika francuskog fudbala - kazao je Le Graje.

- Priznajem da sam davao nespretne izjave koje su izazvale nesporazum. Zidan zna koliko ga poštujem, kao i sve Francuze – zaključio je predsjednik saveza.


Podsječanja radi, Le Graje je u intervju rekao da što se njega tiče Zidan može da ode u Brazil da preuzme tamošnju selekciju ili bilo koji drugi tim na svijetu i da ga on uopšte ne zanima, niti je sa njim planirao smijenu Dešama. Također, prvi čovek federacije istakao je da Francuska nema stručnjaka koji bi mogao da se poredi sa Dešamom u ulozi selektora i da taj svakako nije Zidan. Odmah poslije njegovog intervjua Mbape se oglasio na Tviteru tražeći od predsjednika da se na ljepši način obraća legendi kakav je Zidan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.