O BIVŠEM "ZMAJU"

Kačar: Pazio je nas "jugoviće", vodio nas je kod prijatelja i "ubili" smo se od pite i ćevapa

Kačar i Spahić su dijelili svlačionicu pri kraju karijere bivšeg kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine

Gojko Kačar. PRINTSCREEN / INSTAGRAM

B.L

26.1.2023

Bivši reprezentativac Srbije Gojko Kačar je gostovao u emisiji "Mojih top 11" i dobio je zadatak da izabere 11 najboljih fudbalera sa kojima je dijelio svlačionicu. 

Među fudbalerima koje je spomenuo je bio i bivši kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine - Emir Spahić. 

Kačar se prisjetio i trenutka kada je Spahić došao u HSV iz ekipe Bajer Leverkuzena:

- Došao je kao klasičan “bad boy” iz Leverkuzena, napravio je neki problem s obezbjeđenjem. Bio je strog prema svima, osim prema nama “jugovićima”. Uvijek smo bili zajedno i prema nama je bio dobar – dodao je Kačar.

Kačar se prisjetio i jedne anegdote koja se desila na gostovanju: 

- Bili smo u Kelnu i on je rekao da ne večeramo, pošto nas vodi kod nekog svog prijatelja.I mi otišli, došli tamo, iznijeli neki njegovi prijatelji pite, ćevape. 

Mi smo se ubili od jela, a sutra je utakmica i on je uvijek bio iza mene, uvijek sam slušao njegove upute. I sada ga ne čujem nikako. Pitam ga šta mu je, kaže: Ma, nemoj ništa da mi govoriš. Ćevapi su mi ovdje (pokazuje na vrat), hoću da povratim – ispričao je Kačar.


@merkurxtip.rs Ćevapi pre utakmice? Što da ne! 😂🍔 #merkurxtip #top11 #gojkokacar #zanimljivosti #fyp ♬ original sound - MerkurXtip.rs

Bivši kapiten Bosne i Hercegovine je u karijeri pored pomenutih ekipa nastupao i za  Lokomotivu Moskva, Sevilju, kao i Monpelje sa kojim je osvojio šampionat Francuske. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.