LEGENDE BH. FUDBALA

Emir Spahić je domaća zadaća za novog selektora

Živi na relaciji Dubrovnik – Mostar, gdje je pokrenuo biznis

Emir Spahić. NSBiH

Piše: G. Š.

31.12.2022

Legendarni defanzivac „Zmajeva“ Emir Spahić (42) nakon uspješne igračke karijere živi na relaciji Dubrovnik – Mostar, gdje je pokrenuo biznis.

U posljednje vrijeme češće je u lovu po hercegovačkim šumama, nego na fudbalskim utakmicama, ali zato često učestvuje u raznim humanitarnim akcijama koje obično podrži u strogoj tajnosti. Jednostavno, takav je naš Spaha, koji je ostavio (pre)dubok trag u bh. fudbalu.

Nekadašnjem kapitenu „Zmajeva“ sigurno je i danas mjesto u i oko našeg državnog tima, kao tim menadžer, savjetnik... što će sigurno biti jedna od domaćih zadaća za novog selektora našeg „A“ tima.

Za naš državni tim, podsjetimo, debitirao je 7. juna 2003. godine protiv reprezentacije Rumunije u Krajovi... Svoj prvi gol u reprezentaciji BiH postigao je u prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Japana - 28. februara 2006. godine, na stadionu „Signal Iduna Park“ u Dortmundu. Kao kapiten „Zmajeva“ predvodio nas je na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, jedinom velikom takmičenju gdje se plasirala naša reprezentacija.

Najdraži dres nosio je 94 puta i postigao šest golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.