REPREZENTACIJA

Bivši golman Zrinjskog otkrio koga bi izabrao između BiH i Hrvatske

Josip Čondrić koji je branio sa velikim uspjehom za Zrinjski je ove zime napustio prvaka BiH i otišao u Astanu

Josip Čondrić. Twitter

N.H

27.1.2023

U razgovoru za hrvatski "Germanijak" Josip Čondrić je govorio o tome kako je došlo da napusti prvaka Bosne i Hercegovine i ode u Kazahstan 

- Kontaktirao me moj agent Velibor Kvrgić, rekao da u Astani hitno trebaju golmana, jesam li zainteresiran, rekoh da jesam. Sve se u dva dana odvilo. 

Poslali su mi odmah kartu, doletio sam u Tursku, razgovarao s glavnim trenerom Grigorijem Babajanom i trenerom vratara Milanom Stojkovićem, uvjerili su me da ću im biti pojačanje, da im trebam za prvenstvo i Europu. 

Malo je trajalo sve to dok smo sve dogovorili i dok sam prošao liječnički, no sad je sve završeno, novi sam igrač Astane - kazao je Čondrić.

Kako i sam kaže bez većih problema je napustio ekipu Zrinjskog

- S Dankom Šulentom sam se sve dogovorio. Stari ugovor mi je isticao, pregovarali smo o novome, ali imao sam klauzulu i Šulenta je bio stvarno korektan. 

Lijepo mi je bilo u Mostaru, osvojio sam svoju prvu titulu, upoznao drage ljude, imali smo odličnu sezonu u Evropi, nažalost, ispali smo kako smo ispali... - poručio je Čondrić 

Čondrić je pred kraj razgovora objasnio i kako bi izabrao za koju reprezentaciju nastupiti

- Uzeo sam BiH državljanstvo po roditeljima jer kad sam dolazio u Zrinjski trebala mi je što prije radna dozvola, pa se dogodilo da sam prije dobio državljanstvo i automatsku radnu dozvolu. 

Inače sam rođeni Zagrepčanin, nisam BiH pasoš niti izvadio, ali ako bi dolazio poziv selektora prihvatio bih onu reprezentaciju koja me prva pozove, ne bih licitirao kao s klubovima - zaključio je golman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.