REPREZENTACIJA

Hadžibegić i Misimović sutra putuju u Tursku: Vraća li se Višća?

Prva stanica Antalija i pripreme Borca, Sarajeva, Tuzla Cityja i Veleža

Višća ima tek 32 godine, tako da još može „dati ruke“ našem državnom timu. Anadolija

31.1.2023

Faruk Hadžibegić i Zvjezdan Misimović, selektor i direktor naše fudbalske reprezentacije, sutra će otputovati u Antaliju, gdje će posjetiti pripreme Borca, Sarajeva, Tuzla Cityja i Veleža.

Fener - Konja

Kako saznajemo u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, Hadžibegić i Misimović će se potom - 6. februara u Istanbulu sastati i s našim reprezentativcima iz Konjaspora, golmanom Ibrahimom Šehićem (34) i veznjakom Amirom Hadžiahmetovićem (25).

Klub iz Konje, koji je trenutno osmoplasirani tim Superlige Turske, u ponedjeljak gostuje drugoplasiranom Fenerbahčeu...

Tokom ove posjete Turskoj još nije planiran obilazak Edina Višće (32), koji se prije dvije godine oprostio od najdražeg dresa, a trenutno se oporavlja od povrede. Navodno, još nema naznaka da krilni napadač Trabzonspora želi promijeniti svoju odluku o reprezentativnoj karijeri. A tek su mu 32 godine, tako da još može „dati ruke“ našem državnom timu...

Keln i Salzburg

Hadžibegić i Misimović, nakon Ujedinjenih Arapskih Emirata (Miralem Pjanić), Italije (Edin Džeko i Rade Krunić), Francuske (Sead Kolašinac), te Turske (Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović...), otići će u Njemačku, gdje će posjetiti dvadesetjednogodišnjeg Denisa Huseinbašića (Keln). Prvi dio evropske turneje završit će 16. februara u Salzburgu, gdje će gledati prvi duel šesnaestine finala Evropske lige RB Salcburg (Amar Dedić) – Roma (Benjamin Tahirović).

Prvu utakmicu u kvalifikacijama za Euro 2024. naš državni tim igra 23. marta na stadionu Bilino polje u Zenici protiv Islanda.

55

utakmica za našu „A“ reprezentaciju do svoje 30. godine odigrao je Višća i postigao 10 golova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.