OMLADINSKA ŠKOLA

Željina mladost na pripremama u Makarskoj

Prvenstveno, cilj je da se oni druže, da se bolje upoznaju

Omladinska škola FK Željezničar - Avaz
Omladinska škola FK Željezničar - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
E. Maslo

21.2.2023

Grupa od 48 dječaka iz Omladinske škole FK Željezničar otuputovala je jutros na pripreme u Makarsku. "Plavi" dječaci su u više ekipa u proteklih mjesec obavili pripreme za proljetni dio sezone na hrvatskom primorju.

Kako nam je rekao direktor omladinskog pogona Edin Ćurić, igrači i treneri imat će u Hrvatskoj odlične uvjete za pripreme.

- Do sada je išlo šest grupa, imaju prostora da odrade dobre pripreme. U Makarskoj će provesti šest dana, imat će treninge dva puta na dan, prijateljske utakmice... Do sada su utisci dobri - naveo je Ćurić.

Kako je istakao, ove pripreme značit će i igračima i trenerima.

- Prvenstveno, cilj je da se oni druže, da se bolje upoznaju. Ima puno novih dječaka u svakoj grupi, a pri tome, mogu se graditi kao tim i što bolje dočekati proljetni dio sezone - rekao je Ćurić.

Podsjetimo, on je prošle godine došao iz Nizozemske i stao na čelo Omladinske škole FK Željezničar. Iako je nogomet na mnogo višem nivou u Nizozemskoj nego u BiH, on kaže da je sretan što može raditi sa Željinim dječacima i ostalim zaposlenim u najvećem klubu u državi.

- Lakše mi je nego u Nizozemskoj, u svojoj sam državi, svom gradu, svom Želji. Jedva čekamo kada ćemo se vratiti na našu Grbavicu, nadamo se da će se uskoro to desiti, da opet budemo svi na okupi i pratimo razvoj svakog igrača - istakao je Ćurić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.