LIGA PRVAKA

Karager o Liverpulu: Ovo je bilo sramotno, užasni su cijele sezone

Legendarni defanzivac Liverpula je imao svoje viđenje na utakmicu između Redsa i Real Madrida

Karager: Ovo je sramotno, užasni su cijele sezone. SCREENSHOT/Twitter

N. H.

22.2.2023

Liverpul je sinoć odigrao utakmicu za pamćenje. 

Šteta što je neće pamtiti po dobrom. Poraz od Real Madrida 5:2 na Enfildu i to nakon dva gola prednosti.

Poslije utakmice je u jednoj televizijskoj emisiji dao svoj komentar i legendarni defanzivac Redsa Džejmi Karager (Jamie Carragher).

Liverpulova legenda je igru tima nazvao katastrofalnom, neorganizovanom i pogrešno vođenom. 

Rekao je i da je izdanje ekipe sramotno.

Odao je prizanje Realu i proučio da se ne sjeća da je neko tako dobro odigrao utakmicu evropskih kupova na Enfildu.

- Ovo je bilo sramotno za Liverpul. Cijele sezone tražimo izgovore za njih, razloge zašto nisu dobri kao prethodnih sezona. Sramota je što nemaš nijednu priliku u drugom poluvremenu... Ne stvoriš sam niti jednu šansu. Da ne pokažeš borbenost i izgubiš poluvrijeme 3:0. Napadaš ka Kopu, 2:2 je, utakmica za ispadanje. Defanzivno su bili užasni cijele ove sezone – rekao je Karager.

On se nije zaustavio na tome, pa je prokomentarisao i predstave ponajboljeg defanzivca svijeta, Virdžila Van Dajka (Virgil Van Dijk).

- On je rekao da ja ne bih mogao igrati u odbrani prije neka dva mjeseca. Mislim da bih ga zamijenio iste sekunde prema onom što pokazuje trenutno – završio je svoj govor engleski defanzivac. 

Liverpul se ne smije otpisati, ali je ovdje vrlo vjerovatno sve gotovo. Ponajviše zbog toga što je na suprotnoj strani Real Madrid.

Njima preostaje borba za plasman u Ligu prvaka, a to poslije dvije pobjede u posljednja dva kola više ne izgleda nemoguće.

Liverpul se nalazi 7 bodova iza Totenhema, koji je četvrti na tabeli, ali Redsi imaju dvije utakmice manje i sigurno je da bi nastavkom dobre forme u Premijer ligi rezervisali sebi mjesto u Ligi prvaka i sljedeće sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.