PREMIJER LIGA

Sastanak u Liverpulu: Rasprava o smjeni Jirgena Klopa

Prema informacijama iz engleskih medija, njemački stručnjak će poslije 8 godina napustiti klupu Redsa

Jirgen Klop: Napušta Liverpul poslije 8 godina?. SCREENSHOT/Twitter

N. H.

23.2.2023

Liverpul igra jednu od najslabijih sezona u posljednjih 10-ak godina. Ne samo da su odavno ispali iz utrke za titulu u domaćem prvenstvu, već se nalaze čak sedam bodova iza mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

Kad bi to bio jedini front na kojem su neuspješni, možda bi se na Enfildu s time i pomirili na jednu sezonu, ali priča je puno ozbiljnija.

Odavno su ispali iz FA kupa i Liga Kupa od Brajtona i Mančester sitija, a sada su na rubu da ispadnu i iz Lige prvaka, nakon što ih je Real Madrid s 5:2 razmontirao na Enfildu.

Spremni za rastanak

Engleski portal „Caught Offside“, za kojeg ekskluzivne kolumne pišu neki od najuglednijih evropskih sportskih novinara kao što su Fabricijo Romano (Fabrizio) i Kristijan Falk (Christian), tvrdi da su čelnici Liverpula već imali sastanke, kojima je tema bila smjena Jirgena Klopa (Jurgen Klopp).

Njemački stručnjak je označen kao glavni krivac za ovu situaciju, a jedan od neimenovanih izvora iz kluba otkrio je da čelnici Liverpula smatraju kako je potrebno maknuti Klopa kako bi se osvježila ekipa novom energijom s trenerske klupe.

Pitanje otkaz ili ostavka

Kao mogući nasljednik se spominje Julijan Nagelsman (Julian Nagelsmann), 35-godišnji njemački stručnjak koji u ovom trenutku vodi Bajern i ima još tri godine na ugovoru, ali bi navodno bio voljan ostaviti taj posao kako bi došao u Premijer ligu i vodio Liverpul.

U ovim trenucima se čini da je samo pitanje dana kad će Klop postati bivši, a jedino što je nejasno je hoće li dobiti otkaz ili će mu Liverpul dozvoliti da sam podnese ostavku iz poštovanja prema onome što je napravio za klub u posljednjih 8 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.