EVROPSKA LIGA

Nesportski potez Portugalca: Protivnika napucao dok je bio na podu

Mančester junajted je na Old Trafordu savladao Barcelonu 2:1, a osim utakmice u centru pažnje je bio i Bruno Fernandeš

Prljav potez Fernandeša: Poslije faula napucao loptom Nizozemca u glavu. SCREENSHOT/Twitter

N. H.

24.2.2023

Mančester junajted i Barcelona su odigrali spektakularan dvomeč u okviru šesnaestine finala Evropske lige. 

Prvi meč na Kamp Nou prije sedam dana završen je rezultatom 2:2, pa je odluka o putniku dalje pala na Teatru snova, a tu je Junajted poslije preokreta slavio rezultatom 2:1 (4:3).

Bruno Fernandeš (Fernandes), portugalski igrač sredine terena Junajteda, je odigrao još jednu odličnu utakmicu, a između ostaloga je upisao i asistenciju.

Međutim, on je na svoju fenomenalnu predstavu bacio mrlju u 60. minuti jednim jako bezobraznim potezom i može biti sretan što je prošao samo sa žutim kartonom.

Fernandeš je, poslije sviranog faula za Barcelonu, očito namjerno i iz sve snage napucao loptom Frenkija de Jonga (Frenkie) koji je ležao na terenu.

Poslije toga je nastao totalni haos na terenu. 

Igrači Barcelone su stali u odbranu svog saigrača, dok se Fernandeš pravdao i ponašao kao da mu nije jasno zašto su oni bijesni na njega.

Na kraju pored Fernandeša, žuti karton je dobio i Frank Kesi (Franck Kessie) koji je bio najaktivniji za vrijeme koškanja fudbalera. 

Portugalca vrlo vjerovatno ne interesuje previše ovaj detalj jer je njegov Mančester junajted prošao dalje, ali ovakvi potezi nisu nikako za pohvalu.

Žrijeb za osminu finala Evropske lige je na programu 24. februara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.