BFK SIMM BAU

Adam Huskić napustio Kanadu i pojačao ekipu iz Kosove: U BiH je sve ljepše

Došao sam u dobru ekipu, momci imaju potencijala i zadali smo neke ciljeve za nastavak sezone

Huskić: Nametnuti se igrama. Avaz

E. Ma.

26.2.2023

Adam Huskić, 23-godišnji fudbaler, u zimskom prijelaznom roku pojačao je ekipu BFK Simm Bau iz mjesta Kosova kod Maglaja.

Huskić je rođen 2000. godine u Kalgariju u Kanadi, igra na poziciji štopera, a nastupao je za U17 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

Kako je rekao za portal "Avaza", odlučio se da napusti Kanadu gdje je igrao i završio studije na koledžu, i u Bosni i Hercegovini nastavi daljnji fudbalski razvoj.

- Došao sam u dobru ekipu, momci imaju potencijala i zadali smo neke ciljeve za nastavak sezone. Imamo dobre uvjete za treniranje i nadam se da ćemo startati s pobjedama - rekao je Huskić.

On je u Kalgariju završio za građevinskog inžinjera, ali fudbal je, kako nam je rekao, njegov život i strast od malih nogu. Iako je sve u Kanadi mnogo uređenije nego u našoj zemlji, on je, ipak, odlučio svoje snove ostvarivati iz BiH.

- Često sam posjećivao Bosnu i dok sam živio u Kanadi, uživam u našem mentalitetu. Ljudi su opušteniji, ima više šale iako teže žive od Kanađana. U BiH je sve ljepše - naveo je ovaj fudbaler.

Uporedio je i kanadski i bosanskohercegovački fudbal rekavši da se u našoj zemlji, kao i u Evropi, mnogo više radi na taktici.

- Ovdje je izraženija brzina i snaga fudbalera, igrači se spremaju za duele, snaga igra veliku ulogu - naveo je on dodajući kako se nada da će uspjeti svojim igrama da se nametne i napreduje u igračkoj karijeri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.