NAKON DERBIJA

Zbog nevremena navijači Hajduka ne mogu u Dalmaciju: Dinamo im pomaže

Do Dalmacije se ne može ni autoputem, a putnici koje je veliko nevrijeme zateklo na putu, moraju na cestama čekati da se nevrijeme smanji

Torcida na Maksimiru. Igor Kralj / PIXSELL

S. S.

26.2.2023

Težak poraz Hajduka kod Dinama (4:0) u derbiju 23. kola HNL-a nije jedina jako loša vijest za brojne navijače Hajduka koji su se probili kroz snijeg do Zagreba.

Tokom večeri je mećava kroz cijelu Liku i sjevernu Dalmaciju postala takva da je taj dio Hrvatske odsječen od ostatka Hrvatske. Do Dalmacije se ne može ni autoputem, a putnici koje je veliko nevrijeme zateklo na putu, moraju na cestama čekati da se nevrijeme smanji, piše Index.hr.

Oko hiljadu i po navijača Hajduka tako je prisiljeno ostati u Zagrebu, gdje također nije ugodno vrijeme. Ipak, Dinamo im je uskočio u pomoć. Po završetku utakmice gostujući navijači koji nisu iz Dalmacije i oni koji imaju nekoga kod koga mogu prenoćiti ispraćeni su iz kruga stadiona i užeg centra grada. Za sve ostale navijače Hajduka koji još nisu odlučili hoće li i na koji način krenuti prema Dalmaciji, Dinamo je u krugu stadiona Maksimir osigurao hranu i tople napitke.

Policija je u intenzivnom kontaktu s predstavnicima Hajduka po pitanju stanja u saobraćaju uz razumijevanje da se navijači žele vratiti u Dalmaciju, ali zbog vremenskih uslova se to nikako ne preporučuje.

- Postupci klubova i policije prije i poslije utakmice prema navijačima, pogotovo gostujućim, su u potpunoj suprotnosti sa sportskim rivalstvom koje imamo često prilike gledati - poručuju iz HNS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.