ODLUKE

Znaju izabrati: Adrijana Lima dobila posao u FIFA

Brazilka gaji ogromnu ljubav prema fudbalu

Lima: Ne krije oduševljenje. Instagram

N. D.

27.2.2023

Brazilska ljepotica Adrijana Lima (Adriana), nekadašnja supruga proslavljenog košarkaša Marka Jarića, dobila je novu ulogu. 

Ova je potpuno drugačija od onih u kojima smo navikli da je gledamo jer će nekadašnja manekenka sada češće biti na fudbalskim stadionima.

Zbog svoje ogromne ljubavi prema fudbalu - što je karakteristično za Brazilce - Adrijana je postala prvi FIFA ambasador koji će pokušati da privuče navijače sa raznih krajeva svijeta najvažajnijoj sporednoj stvari na svijetu. 

Za sada se ne zna kakvi su sve projekti u planu Đanija Infantina (Gianni), ali nema sumnje da će atraktivan fizički izgled jednog od najuspješnijih modela svih vremena bili olakšavajuća okolnost na tom putu. 

- Kada upoznate Adrijanu, odmah osjetite njenu toplinu, ljubaznost i koliko je pristupačna i strastvena prema našoj igri. Ona živi i diše ovaj sport i zato može biti odlična veza između FIFA-e i navijača širom svijeta", rekao je predsjednik FIFA Đani Infantino. 

Adrijana će prvi zadatak imati večeras kada će dodijeliti nagrade najboljima u prethodnoj sezoni, dok je u budućnosti planirano da učestvuje u brojnim kampanjama koje uključuju fudbalske navijače širom svijeta.

Nije ni pokušala da sakrije koliko joj je drago što će imati takvu priliku.

- Dolazeći iz više nego skromnog porijekla i pošto sam fudbalski navijač, veoma sam zahvalna i počastvovana što sam izabrana od strane FIFA da budem prvi globalni ambasador navijača i što mi je data takva platforma da pomogne navijačima da se još više približe igri, rekla je Adrijana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.