PARI SEN ŽERMEN

Nejmar se ponovo povrijedio pred sestrin rođendan

Ne, Nejmar neće biti u konkurenciji za naredna dva meča – rekao je Galtije

Nejmar. Twitter

G. Š.

3.3.2023

Veliki udarac za Pari Sen Žermen uoči utakmice sezone u Minhenu. Kako je na današnjoj konferenciji za medije potvrdio trener PSG-a Kristof Galtije, Brazilac Nejmar (31) neće biti u konkurenciji za revanš meč osmine finala Lige prvaka protiv Bajerna.

Brazilac van stroja

Podsjetimo, Bavarci su prvi meč u Parizu riješili u svoju korist (1:0) i kao favoriti ulaze u drugi meč. Nema sumnje da ih izostanak jednog od najvažnijih igrača francuskog šampiona stavlja u još komotniju poziciju.

Nejmar se povrijedio u 50. minuti prvenstvene utakmice protiv Lila, zbog čega nije igrao u derbiju protiv Marselja proteklog vikenda. Logično, pored okršaja sa Bajernom 8. marta, Galtije na njega neće moći da računa ni sutra protiv Nanta.

- Ne, Nejmar neće biti u konkurenciji za naredna dva meča. Imajući u vidu da se radi o jednom od najboljih strijelaca i asistenata lige nema sumnje da je ovo veliki hendikep za nas - kazao je Galtije.

Nejmar ove sezone ima izvanredne brojke. Postigao je 18 i namjestio još 17 pogodaka na 29 takmičarskih utakmica od ljetos. Međutim ovo je već drugi put od početka godine kako izostaje zbog povrede. A tajming je ono o čemu se posebno piše i priča, jer bliži se rođendan Nejmarove sester Rafaele (11. mart), koji Brazilac godinama unazad ne propušta. I nekako se uvijek dogodi da bude van terena baš sredinom marta.

Igrački kadar

PSG će protiv Bajerna morati i bez povređenog Presnela Kimpembea (završio sezonu), dok Ašraf Hakimi ima velikih privatnih problema (optužen za silovanje - razvodi se) i pitanje je da li će Galtije računati na njega. Prije svega zbog psihološkog stanja...

Ono što su dobre vijesti za Parižane jeste potpuni oporavak Kilijana Mbapea. Po mnogima najbolji fudbaler današnjice nije mogao da bude starter u prvom meču protiv Bajerna, ali u Minhenu će biti najveća prijetnja po odbranu prvaka Njemačke od prvog minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.