BIVŠA PRAVNICA

Profesorica koja uči zvijezde engleski budi nemire: Supruge ljubomorne na nju

Strani fudbaleri koji se okrenu učenju jezika su najčešće učenici Sare Duke

Sara Duke sa Alvarezom i Arturom. Screenshot/Instagram

N. H.

10.3.2023

Strani fudbaleri u engleskoj Premijer ligi često angažuju profesora engleskog jezika kako bi se uspjeli što prije prilagoditi državi u kojoj žive. 

Neki od njih, među kojima je jedan od poznatijih primjera Serhio Aguero (Sergio) nikad nisu probali naučiti novi jezik, ali je to donosilo mješovite uspjehe kod različitih igrača.

Oni koji se ipak odluče za učenje jezika, najčešće se okrenu profesorici Sari Duke (Duque), koja osim izgledom, plijeni pažnju i izgledom.

Mlada Portugalka pomaže igračima i trenerima da lakše nauče jezik. Ona uz engleski, govori i portugalski, engleski, njemački, francuski i španski, što joj je otvorilo vrata ka svijetu fudbala. 

Jedan od njenih učenika je i napadač Mančester sitija Hulijan Alvarez (Julian), a ona često koristi priliku da pohvali stav Argentinca pri učenju engleskog jezika.

- U fudbalu je jasna komunikacija između igrača neophodna za izvršavanje strategija, donošenje odluka u djeliću sekunda i postizanju timskih ciljeva – objašnjava Sara Duke.

Ona se na društvenim mrežama često pohvali uspjesima u radu sa fudbalerima, koje uči razne jezike.

Sara Duke je u jednoj argentinskoj televizijskoj emisiji kazala da su supruge nekoliko igrača koje uči jezicima ljubomorne na nju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.