BIVŠI KAPITEN

Italijanska legenda o Vlahoviću: "Težak" je dres Juventusa

Na meti kritika se našao srbijanski napadač Dušan Vlahović kojem je ovo bila šesta utakmica u nizu bez postignutog gola

Del Piero: "Težak" je dres Juventusa. Screenshot/Twitter

N. H.

10.3.2023

Juventus je sinoć slavio protiv Frajburga sa minimalnih 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige.

Jedini strijelac na utakmici je bio Anhel di Marija (Angel). Na meti kritika se našao srbijanski napadač Dušan Vlahović kojem je ovo bila šesta utakmica u nizu bez postignutog gola.

"Težina" dresa

Vlahovića je kritikovao i legendarni napadač Juventusa Alesandro Del Piero (Alessandro), koji je u osvrtu na golgetersku krizu srbijanskog napadača kaže da se krije „težina“ dresa.

- Svi mi smatramo da on ima kvalitetu za postizanje golova, ali nisam uživao u utakmici koju je odigrao protiv Frajburga. Bilo je tu situacija u kojima je morao barem pokušati da ošuta na gol – kazao je Del Piero u komentaru nastupa srbijanskog napadača i dodao:

Psihološki efekt

- Možda je u pitanju neki psihološki efekt, nešto što mu u ovom trenutku otežava igranje. Juventusov dres stvara pritisak, utakmice u kojima ne postignete gol bacaju težinu na vas. On mora ostati usredotočen, miran i naporno raditi.

Dušan Vlahović je prošle zime stigao iz Fiorentine u Juventus za 81 milion eura. Ove godine je u Seriji A postigao 8 golova, dok je u Evropi samo dva puta bio strijelac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.