LIGA PRVAKA

Mehmed Baždarević za "Avaz": Najmoćniji su Real i Siti

Do sada su najbolje igrali Napoli i Benfika, ali to ne znači da su oni favoriti za osvajanje Lige prvaka - rekao je Meša

Mehmed Baždarević. AA

17.3.2023

U četvrtfinalu Lige prvaka sastaju se: Real Madrid - Čelzi, Inter - Benfika, Mančester siti - Bajern, Milan - Napoli. Potencijalni parovi polufinala: Milan/Napoli - Inter/Benfika, Real Madrid/Čelzi - Mančester siti/Bayern.

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka igraju se 11. i 12. aprila, a revanši sedam dana kasnije. Veliko finale na programu je 10. juna u Istanbulu.

Džeko i Krunić

- Do sada su najbolje igrali Napoli i Benfika, ali to ne znači da su oni favoriti za osvajanje Lige prvaka – rekao je naš fudbalski stručnjak Mehmed Baždarević (62) u razgovoru za „Dnevni avaz“, te dodao:

- Ako analiziramo sve – tako da kažem, s puno realizma, favoriti za odlazak na krov Evrope su Mančester siti i Real Madrid, ali i Bajern. No, ako Napoli uspije da ponovi one igre iz nokaut-faze, mislim da može biti iznenađenja – favorit iz sjene. Također, ne smijemo zaboraviti ni Inter koji ima izuzetno, izuzetno jaku ekipu. Mislim da još nijednu utakmicu nisu odigrali onako kako najbolje mogu. Ta ekipa može puno više.

Teško je u ovom trenutku izdvojiti jednu ekipu.

- Ponavlja, Napoli i Benfika mogu napraviti iznenađenje, ako je to prava riječ. Realno, favorit broj jedan je Real, broj dva Siti, a onda svi ostali. Real i Siti su tu dvije najmoćnije ekipe – istakao je naš fudbalski stručnjak.

Na pitanje šta među osam najboljih može napraviti Milan našeg Radeta Krunića, Baždarević je odgovorio:

- Pomenute ekipe, objektivno, pokazale su puno više. No, ako ćemo po osjećanjima, najviše bih volio finale Inter – Milan, zbog Edina i Radeta. Međutim, ta moja želja nije realna. Inter može puno više nego Milan, jer klub našeg Radeta je dostigao svoj maksimum, a Inter nije.

Toplo-hladno

Analizirajući Bajern našeg Hasana Salihamidžića, popularni Meša konstatira da mu Bavarci izgledaju toplo-hladno.

- Jedan dan vruće, a drugi hladno. Real i Siti su ispred Bajerna... No, zbog našeg Brace volio bih da Bajern ode do kraja takmičenja – zaključio je Baždarević.

Pregovori s Radničkim

Baždarević je „iznenada“ iz Sošoa doputovao u Sarajevo. Na pitanje ima li šta novo oko nastavka trenerske karijere, popularni Meša nam je otkrio da postaji kontakt s jednim klubom iz regiona.

- Bio sam na jednom razgovoru s Radničkim iz Niša. Drago mi je što Nišlije misle da im mogu pomoći. Kontakt je ostvaren, pa ćemo vidjeti šta će biti. Ne bih ništa više komentarisao na tu temu – rekao nam je Baždarević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.