IGRAJU U NOVOM SADU

Švicarci predvođeni Džakom došli u Srbiju: Čuvali ih specijalci

Fudbalska selekcija Švicarske doputovala je u Srbiju gdje će igrati svoj meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bjelorusije

Sukob na utakmici Srbija - Švicarska u Kataru. AP

N. H.

25.3.2023

Fudbalska selekcija Švicarske doputovala je u Srbiju gdje će igrati svoj meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bjelorusije koja ne može zbog političke situacije da igra na svom terenu.

Čuvani od specijalaca

Novinar Blika, Sebastijan Rider, objasnio je kako izgledalo slijetanje na beogradski aerodrom.

- Na VP ulazu, mala jedinica specijalaca uz pomoć švicarskog obezbjeđenja je čuvalo delegaciju. Sletjeli smo oko 18 sati, Murat Jakin se nasmejao za kamere i kazao da je let bio sjajan - napisao je Rider.

Zapaljivi Džaka i navijači Srbije

Kako on navodi, strah je postojao zbog Granita Džake, momka rođenog na Kosovu i koji je bio sklon u nekoliko navrata provokaciji prema reprezentaciji Srbije.

- To je razlog zašto je kapiten nervozno čuvan na beogradskom aerodromu sve do ulaska u timski autobus. Faktor je i taj meč sa Srbijom iz Katara kada je bio u centru pažnje. Strah je, u Beogradu, brzo nestao, jer se niko nije ni interesovao za dolazak švicarske reprezentacije.

Novinar je naveo da su potencijalni izgrednici krenuli u tom momentu na meč Srbije i Litvanije, te da će Švicarska nastaviti put ka Novom Sadu gdje će igrati protiv Bjelorusije.

On također kaže da se selekcija nalazi u luksuznom hotelu, koji je udaljen pola sata od grada, te da, osim laveža pasa, nema nikakve druge buke ispred zgrade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.