UTAKMICA U PODGORICI

Apel FSCG navijačima: Ne unosite pirotehnička sredstva i transparente sa uvredljivim porukama

Ova utakmica je proglašena od strane UEFA-e i FSCG utakmicom visokog rizika te govore iz saveza kako će biti organizovan detaljan pregled navijača

FSCG: Apel navijačima da ne unose pirotehnička sredstva. antenam.net

N. H.

26.3.2023

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) pozvao je danas sve pristalice domaćeg tima na korektno navijanje, bez pirotehnike i uvredljivih transparenata na meču protiv Srbije u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Njemačkoj naredne godine, prenosi agencija Mina.

Utakmica visokog rizika

Mina podsjeća da su FSCG i Evropska fudbalska unija (UEFA) duel Crne Gore i Srbije, zbog očekivanog prisustva većeg broja domaćih i gostujućih navijača, kao i regionalnog rivaliteta i takmičarskog značaja, proglasili utakmicom povećanog bezbjednosnog rizika.

Predsjednik Komisije za bezbjednost FSCG Dragoljub Sekulić izjavio je da su iz tih razloga, u saradnji sa Upravom policije, agencijom za obezbjeđenje i ostalim subjektima, ranije počeli sa organizaciono-bezbjednosnim pripremama kako bi taj sportski događaj protekao bez problema i u skladu sa UEFA regulativom i zakonodavstvom Crne Gore.

Apel navijačima

Sekulić je apelovao na navijače da se uzdrže od unošenja na stadion bilo kakvih nedozvoljenih predmeta, pirotehničkih sredstava i transparenata uvredljivog sadržaja.

- Kapacitet Gradskog stadiona u Podgorici je 11.563 mjesta, a prema trenutnoj potražnji ulaznica očekuje se da će u velikoj mjeri biti popunjen. Na svim ulazima će biti organizovan detaljan pregled - rekao je Sekulić.

On je dodao da u FSCG za sada nemaju informaciju o organizovanom dolasku navijača Srbije.

- Očekujem da tokom sastanka sa delegacijom Fudbalskog saveza Srbije dobijemo informacije o broju gostujućih navijača, načinu dolaska i odakle dolaze - rekao je Sekulić.

Utakmica između Crne Gore i Srbije bit će odigrana sutra od 20.45 sati u Podgorici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.