PREMIJER LIGA

Najveći listovi engleskog fudbala, Griliš otkrio tajnu

Ne radim vježbe za njih, jednostavno je tako još od rane mladosti

Griliš: To je jednostavno genetika. Twitter

N. D.

28.3.2023

Osim što je do transfera Enca Fernandeza (Enzo) uz Benfike u Čelzia za 120 miliona bio najplaćeniji nogometaš u historijiti Premier lige, Džek Griliš (Jack Grealish) poznat je i po tome da nosi spuštene štucne i ima izrazito jake listove, prema engleskim medijima najjače u nogometu.

Ovaj nogometaš Mančester sitija, koji je po dolasku u klub plaćen Aston Vili 117 miliona eura, dao je intervju za "Daily Mail" u kojem je između ostalog govorio i o tome zašto ima tako jake listove. Kaže da nema prave tajne, radi se jednostavno o genetici.

- Ne radim ništa posebno. To je jednostavno genetika. Moj djed je igrao nogomet i imao je snažne listove, prešlo je i na mene. Ne radim vježbe za njih, jednostavno je tako još od rane mladosti. Imao sam 14, 15 godina i igrao za Aston Vilu, a sponzor nam je bio Macron, kaže Griliš pa dodaje:

- Njihove su se štucne znale skupiti u pranju. Ja ih nekad nisam mogao navući preko listova. Počeo sam ih na treningu nositi ispod listova i te sam sezone odigrao odlično. Onda sam to počeo raditi na utakmicama i tako je ostalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.