ZANIMLJIVE PRIPREME

MMA borac se hrvao s medvjedom: Snimak postao viralan na mrežama

Jasubej Enomoto se na poseban način pripremao za svoju predstojeću borbu

MMA borac se hrvao sa medvjedom. Screenshot/Instagram

N. H.

25.4.2023

Jasubej Enomoto (Yasubey), MMA borac, je tokom priprema za meč protiv Rusa Aleksandera Šelmenka u Moskvi u sklopu hrvačkog treninga odmjerio snage s odraslim medvjedom, a snimak je veoma brzo postao viralan na društvenim mrežama.

- Danas sam imao najjačeg partnera na treningu, a bilo je 2:1 za njega. Medvjed Tom sprema me za borbu u Moskvi - napisao je na svom Instagram profilu.

Ipak, Enomoto je na kraju poražen. On je zbog toga u šaljivom tonu rekao kako su ga sudije „pokrale“ i prozvao ih je da nisu donijeli poštenu odluku.

- Osjećam se pokradenim od sudija i pitam se da li su bili na pauzi za kafu tokom moje borbe. Napravio sam puno više štete u toj borbi svom protivniku, moj učinak je bio barem pet puta veći od njegovog. Ne zaslužujem takav tretman nakon 20 godina u ovom poslu. Moja borba s medvjedom je bila mnogo konkurentnija i on je na kraju pošteno pobijedio - napisao je na svom Instagramu.

Enomoto se tokom karijere borio u različitim MMA organizacijama širom svijeta, uključujući i singapurski ONE Championship.

Najveći uspjeh je u karijeri ostvario 2011. godine, kada je osvojio pojas prvaka Cage Warriorsa u velter kategoriji. Također, nastupio je i na nekoliko poznatih događaja od organizacija poput Rizin FF-a.

Švicarac je u karijeri odradio 37 borbi, a ostvario je 23 pobjede i 14 poraza. S druge strane, Rus Šelemenko je u 76 borbi ostvario 61 pobjedu i 15 poraza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.