ENGLESKA PREMIJER LIGA

Liverpul nakon preokreta slavio: Čelzi nastavlja sa brukanjem

Plavci su poraženi i od gradskog rivala Brentforda, dok je Liverpul savladao Vest Hem

Liverpul: Pobijedili Vest Hem. AP

26.4.2023

Liverpul je na teškom gostovanju na London stadionu protiv ekipe Vest Hema slavio rezultatom 1:2. 

Čekićari su poveli u 12. minuti preko Lukasa Pakete (Paqueta). Paketa je ukrao loptu odigrao dupli pas na sredini terena sa Antoniom i kada je prišao na 20 metara je ponovio isto da bi poslije toga odličnim udarcem matirao Alissona. 

Nisu dugo čekali na poravnanje fudbaleri Liverpula. Kodi Gakpo (Cody) je primio dodavanje od Aleksandera-Arnolda (Alexander) i šutem sa više od 25 metara donio izjednačenje. 

Liverpul je konačnih 1:2 postavio u 67. minuti. Korner je izveo Endi Robertson (Andy), a Džoel Matip (Joel) je uspio biti najviši u skoku i udarcem glavom savladati Fabijanskog.

Liverpul sada nastavlja pohod ka Evropi, iako im je Liga prvaka još uvijek daleko, kvalifikacija za Evropsku ligu nije nemoguća. Vest Hem je 14. sa 34 boda i još uvijek nisu sigurni.

Čelzi je nastavio sa užasnim partijama. Oni su na Stamford Bridžu poraženi od Brentforda rezultatom 0:2. 

Gosti su poveli u 37. minuti nakon jednog dobro izvedenog kornera od strane Jensena. Zanka je najviši bio u skoku, ali je tu loptu na kraju u gol skrenuo Azpilikueta (Azpilicueta). 

Brajan Mbeumo (Bryan) je poduplao vodstvo svoje ekipe u 78. minuti poslije jedne odlično istrčane kontre. On je loptu primio na 50 metara od gola poslije čega je on istrčao i matirao golmana Kepu.

Čelzi će htjeti što prije da zaboravi ovu sezonu. Oni su 11. sa 39 bodova. Brentford nastavlja borbu za evropska takmičenja. Imaju 47 bodova i sve je moguće do kraja sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.