BOD ZLATA VRIJEDAN

Male tajne velikih majstora: Pikford na flašici imao zapisano gdje protivnik šutira penal

Džordan Pikford, golman Evertona, spasio je svoju ekipu, a u svemu tome je imao neočekivanog pomoćnika - flašicu

Pikfordova "tajna" za branjenje penala. Screenshot/Twitter

N. H.

2.5.2023

Premijer liga Engleske ne pamti ovakvu borbu za opstanak. Everton i Lester su dvije ekipe koje su imale dosta problema ove sezone i nijedna nije sigurna, pa se herojski potezi pogotovo pamte. 

Džordan Pikford (Jordan Pickford) je spasio svoju ekipu od poraza u direktnom okršaju ove dvije ekipe, a u svemu mu je pomoglo što je prije utakmice odlično savladao i teoretski dio.

Lester i Everton su odigrali jednu od najboljih utakmica sezone. Završena je rezultatom 2:2, a to je za goste jedan od najvažniji bodova u ovoj borbi. 

Ipak, to ne bi bila situacija da Pikford nije odbranio penal. Džejms Medison (James Maddison) je imao priliku pogoditi za vodstvo Lestera rezultatom 3:1, ali mu je Pikford odbranio penal, a u nastavku utakmice gosti su izjednačili na 2:2.

Nakon utakmice pojavila se slika Pikfordove flašice za vodu na kojoj je ispisano kako koji fudbaler Lisica izvodi penale.

Džejmi Vardi (Jamie Vardy) i Juri Tilemans (Youri Tielemans) nisu šutirali penal, ali je Pikford sebi napisao i podatke o tome kako Medison izvodi jedanaesterce.

"60 posto šutira po sredini gola. Sačekaj i ostani na sredini", stoji u uputama koje je Pikford napisao. Medison je zaista šutirao po sredini gola, a njegov kolega iz reprezentacije Engleske uspio je odbraniti šut.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.