DEFANZIVAC ŽELJEZNIČARA

Cocalić se oglasio: Sudija Topalović je cijelu utakmicu psovao i vrijeđao igrače Željezničara

Ponižavanje igrača od sudije nisam nigdje nikada vidio, niti doživio, rekao je Cocalić

Cocalić: Na kraju dobio i crveni karton. Sportske.ba / Instagram

E. Ć.

3.5.2023

Iskusni defanzivac Željezničara Edin Cocalić oglasio se nakon što je jučer dobio direktan crveni karton poslije utakmice s Igmanom (1:1) u 29. kolu Premijer lige BiH.

Cocalić, inače fudbaler za kojeg svi poznanici i saigrači imaju samo riječi hvale, jučer je burno reagovao i žestoko protestovao kod sudije Sabrije Topalovića. Sada se oglasio i objasnio zbog čega.

Kako kaže, trener iz Zenice je psovao i vrijeđao fudbalere Željezničara sve vrijeme, pa kapiten "Plavih" nije mogao prešutjeti.

- Prije svega, želio bih da se izvinim našim navijačima, mojim saigračima i svim uposlenicima mog kluba zbog moje reakcije na kraju utakmice. Uvijek sam kroz svoju karijeru težio da budem profesionalan i da poštujem protivnike i sve aktere utakmice.

Sinoć nisam mogao da istrpim uvrede koje su dolazile od glavnog sudije. Sudija, koji bi trebao da bude glas razuma i pravde na terenu, više puta tokom utakmice psovkama i provokacijama vrijeđao je moje saigrače i mene. Ponižavanje igrača od sudije nisam nigdje nikada vidio, niti doživio. 

Žao mi je što sam odgovorio istim jezikom dotičnog i ne bježim od odgovornosti, ali se nadam da će ovakvi likovi za dobrobit našeg sporta i mladih fudbalera koji stasavaju širom Bosne i Hercegovine biti uklonjeni iz našeg fudbala.

Nažalost, već duži period svjedoci smo sudijskih lakrdija koje se dešavaju na svim stadionima naše države... ostaje nada da će doći vrijeme kada će igrači i navijači na svakom fudbalskom terenu imati fer uslove za sportsko nadmetanje - poručio je Cocalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.