SELEKTOR BIH

Faruk Hadžibegić za "Avaz": Džeko je primjer za sve mlade sportiste

Samo saznanje da je igrao u Njemačkoj, Engleskoj i sad u Italiji, te da toliko dugo traje je dokaz evidentnog kvaliteta, rekao je Hadžibegić

Hadžibegić: Jedan lijep rekord. N/FSBIH / Twitter

5.5.2023

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić komentarisao je za “Dnevni avaz” veliki uspjeh kapitena “Zmajeva” Edina Džeke koji je pogocima protiv Verone stigao do magične cifre – 400 golova.

- Jedan prelijep rekord. To je rekord i poželio bih mu da ne bude posljednji i da nastavi davati golove u svojoj karijeri. Drago mi je što je došlo do te cifre, on je jedan lijep primjer za sve naše mlade sportiste – rekao je Hadžibegić.

Hadžibegić ističe kako je privilegija raditi s Džekom u reprezentaciji, jer se radi o velikom profesionalcu I odličnom čovjeku.

- S velikim fudbalerima, kao što je Edin i svi iz njegove kategorije, je vrlo lagano raditi. Ti veliki nikad ne prave problem – ističe Hadžibegić.

Džeko je počeo u BiH, preko Češke je stigao do Njemačke, a nakon što je pokorio Bundesligu osvojio je i englesku Premijer ligu. Sada rešeta mreže protivnika u Italiji.

- Za Džeku ne treba trošiti riječi. Samo saznanje da je igrao u Njemačkoj, Engleskoj i sad u Italiji, te da toliko dugo traje je dokaz evidentnog kvaliteta. Sama njegova fudbalska prošlost govori o kakvom se zaista “Dijamantu” radi – kazao je on.


Naš najbolji napadač je imao golgeterski post, koji je u prvenstvu trajao od 4. januara i utakmice s Napolijem (1:0).

- To je bio samo period u kojem se svi veliki napadači nađu. Ništa strašno. Velika je stvar da je on imao mirnoću i kvalitet da u tom period ostane onakav kakav jeste.

To su svi prepoznali, a pogotovo njegov trener u Interu (Simone Inzagi, op.a.) jer je Edin igrač na kojeg se tim oslanja – naveo je Faruk Hadžibegić za “Dnevni avaz”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.