ENGLEZ NE SUMNJA

Legendarni Vejn Runi siguran: Siti će uništiti Real Madrid

Legenda gradskog rivala, Mančester junajteda, misli da će najveća prevaga biti norveški napadač Erling Haland

Runi: Siti će pregaziti Real. Screenshot/Twitter

N. H.

8.5.2023

Mančester siti sutra igra prvu polufinalnu utakmicu s madridskim Realom u sklopu Lige prvaka. Zanimljivu je predikciju dao legenda njihovog gradskog rivala, Junajteda, Vejn Runi (Wayne Rooney).

Utakmica se igra na Santiago Bernabeu i očekuje se veliki spektakl, a to je dovelo do toga da veliki broj poznatih fudbalera, bivših i sadašnjih, prognozira kako će se završiti ta utakmica.

Vejn Runi je dao ogromnu prednost ekipi Pepa Gvardiole (Guardiola) u ovoj utakmici.

- Siti neće samo pobijediti Real u polufinalu Lige prvaka. Ne, uništit će ih! Siti je na višem nivou. Nikad ne smijemo otpisati ekipe s iskustvom i historijom kao Real, ali ne bih se kladio na njih. Vjerujem da je ovo godina Građana. Od početka mislim da je ovo sezona u kojoj će Pep konačno pokoriti Evropu. Njegova ekipa igra nevjerovatan fudbal posljednjih mjeseci i u najboljoj su formi u pravo vrijeme - napisao je Runi u kolumni za The Times.

Siti prošle godine nije imao nevjerovatnog Norvežanina Erlinga Halanda (Haaland) koji je ove sezone postigao više od 50 golova, a kojeg Runi smatra ključnim igračem ovog dvomeča.

- Najveća je razlika Erling Haland. Prošle je sezone Siti poludio na pet minuta i zato je izgubio. S Halandom se to ne bi dogodilo, Real ne bi mogao igrati na isti način. U obje je utakmice Real imao periode kada bi uzeli Sitiju loptu, a to su mogli zato što Siti nije imao pravu prijetnju iz kontranapada - poručio je legendarni napadač gradskog rivala, Mančester junajteda.

Prva utakmica je na programu sutra od 21 sat, a revanš se igra 8 dana kasnije u Engleskoj. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.