KVALIFIKACIJE ZA LP

Skandal u Bjelorusiji napravio problem Zrinjskom

"Plemići" bi, u slučaju da budu nositelji, izbjegli Galatasaraj, Ferencvaroš, Karabag, Šerif, Astanu, Makabi Haifu, Ludogorec...

"Plemići": Pomno prate prvenstvo Kipra i Rumunije. HŠK ZRINJSKI

E. Ć.

11.5.2023

Skandal u bjeloruskom fudbalu i kazna Šahtjoru iz Soligorska bi mogla poremetiti planove Zrinjskog.

"Plemići" su trebali biti siguran nositelj u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, što bi im donijelo znatno lakši žrijeb, međutim situacija u Bjelorusiji im ne ide na ruku.

Naime, Šahtjor iz Soligorska je zbog namještanja utakmica ostao bez titule prvaka za prošlu godinu, a kažnjen je i prošlosezonski viceprvak Energetik. 

Oduzimanjem titule, Šahtjor je ostao i bez nastupa u Evropi, a a njihovim izbacivanjem znači da će Bjelorusiju u Ligi prvaka predstavljati BATE Borisov.

BATE Borisov ima bolji koeficijent od Zrinjskog, pa će sigurno imati status nositelja.

"Plemići" još uvijek mogu biti nositelji, ali morat će navijati za trenutno vodeće timove na Kipru i u Rumuniji, odnosno za ekipe Aris Lisamosla i Farul Konstantu.

Ukoliko jedna od ove dvije ekipe posusta do kraja, Zrinjski će ostati bez statusa nositelja.

"Plemići" bi, u slučaju da budu nositelji, izbjegli Galatasaraj, Ferencvaroš, Karabag, Šerif, Astanu, Makabi Haifu, Ludogorec...

Ako budu nositelji, rivali Zrinjskog bi mogli biti Linkoln s Gibraltara, Klaksvik s Farskih Otoka, gruzijski Dinamo Tbilisi, crnogorska Budućnost, Haken iz Švedske, Larne iz Sjeverne Irske, armenski Urartu, Hamrun Spartans sa Malte, Svift Hesperange iz Luksemburga, te sjevernomakedonska Struga.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.