VELIKA POGREŠKA

Haland je već bio zvijer, ali nisu ga poslušali: "Tražio sam od Junajteda samo četiri miliona"

Na Old Trafordu sada plaćaju grijehe iz prošlosti, jer fenomenalni Norvežanin briljira u dresu rivalskog Mančester sitija

Haland i Solskjer: Sarađivali u Moldeu. Twitter

E. Ć.

13.5.2023

Igračka legenda, a kasnije i trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) otkrio je kako je svom klubu nudio Erlinga Halanda (Haaland) dok svijet još uvijek "nije čuo" za njega.

Solskjer je sa Halandom sarađivao u Moldeu i tada je prepoznao ogromni potencijal svog sunarodnika. Odlučio je pozvati upravu Junajteda i ponuditi im Halanda, ali dobio je neočekivan odgovor.

- Zvao sam Junajted otprilike šest mjeseci prije nego što sam sjeo na njihovu klupu, pričao sam im o napadaču kojeg imamo u Moldeu, ali nisu slušali. Tražio sam četiri miliona funti, ali nisu ga htjeli potpisati - otkrio je Solskjer za engleski "The Sun".

Junajted na kraju nije doveo Halanda, a sada na Old Trafordu plaćaju "grijehe" iz prošlosti, jer sjajni Norvežanin briljira u dresu rivalskog Sitija.

Haland je nakon Moldea otišao u Salcburg, iz kojeg je otišao u Borusiju Dortmund, a nakon Njemačke skrasio se u redovima Mančester sitija.

Ove sezone je postigao 51 gol na 47 utakmica. Haland je odigrao dvije utakmice protiv Junajteda i postigao tri pogotka uz dvije asistencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.