LEGENDARNI ITALIJAN

Leonardo Bonući se oprašta na kraju sezone: Posljednja želja osvajanje Evropske lige

Tridesetšestogodišnji defanzivac Juventusa odlučio je da mu ova sezona bude posljednja u profesionalnoj karijeri

Bonući: Oprašta se od fudbala na kraju sezone. AP

N. H.

17.5.2023

Leonardo Bonući (Bonucci) objavio je da će po završetku tekuće sezone završiti profesionalnu karijeru u fudbalu.

Istakao je i da se nada da će prije penzionisanja uspjeti osvojiti Evropsku ligu u kojoj je Juventus stigao do polufinala. Druga utakmica protiv Sevilje u Španiji je na rasporedu sutra, a prva je utakmica je završila 1:1.

- Kad prestanem igrati sljedeće godine, bit će to kraj defanzivne ere. Ponosan sam na ono što sam uradio za Juventus – kazao je 36-godišnji defanzivac Juventusa za klupski YouTube kanal.

Referirao se Bonući na činjenicu da je to onda kraj slavne Juventusove odbrane koju su činili Đorđo Kjelini (Giorgio Chiellini), Andrea Barzalji (Barzagli) i on, a na golu je bio Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon).

Bonući je debitovao u profesionalnom fudbalu 2006. godine kao igrač Intera, a do Juventusa je došao preko Trevisa, Pise, Đenove i Barija. Igrao je za Juve od 2010. godine do danas, uz iznimku sezone 2017./2018. koju je proveo u Milanu. Za Italiju je sakupio čak 120 nastupa i postigao osam golova.

Osvojio je osam naslova prvaka Italije, četiri Kupa Italije, a osvojio je i Evropsko prvenstvo s Italijom iz 2020. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.