POSLJEDICA HULIGANIZMA

Navijač koji je razbio kameru bio je političar i trener: Ostao je bez obje funkcije

Jago Darnel, navijač Espanjola, suočava se i s tužbama od medijske kompanije kojoj je kamera pripadala

Huligan koji je razbio kameru je bio političar i trener. Screenshot/Twitter

N. H.

17.5.2023

Na kraju utakmice protiv Espanjola, u trenucima proslave pobjede i naslova prvaka Španije, Barcelonini fudbaleri bili su natjerani na bijeg u svlačionicu nakon što su navijači domaće ekipe ušli na teren.

Ogromna greška

U haosu koji je uslijedio jedan od huligana je došao do kamere kojom je snimana utakmica, prekrio je lice jaknom i srušio kameru. Sada je otkriveno ko je on.

Podsjećamo, dosad nepoznati gledalac je nakon utakmice sakrio lice pod jaknu i prevrnuo skupocjenu opremu. On je požurio kako bi se sakrio na tribinama, nadajući se da će se izgubiti u masi. Ipak, režiser prijenosa je imao drugačije planove i druga kamera nije micala fokus s njega. 

Identitet huligana

Sada se saznaje da je njegovo ime Jago Darnel (Yago Darnell), a onda i posljedice koje trpi nakon huliganizma.

Darnel je bio zaposlenik kluba Junior FC, kao trener mladih fudbalera, a nakon što se saznalo šta je učinio, ostao je bez tog posla. Klub se ogradio od njega i istakao etičke vodilje kluba starog više od 105 godina.

Darnel je bio član i jedne španske političke stranke s desnog spektra, ali ga je i ona izbacila iz svojih redova. Sada ga čekaju još veći problemi. 

Katalonska medijska kompanija Mediapro najavila je da će od njega tražiti 50 hiljada eura, kolika je vrijednost uništene kamere, a istragu su otvorili i Espanjol i La Liga. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.