ODLAZI U SAD

Veliki preokret: Mesi odlazi u Inter Majami

Argentinac je vagao između više opcija, pa je njegova supruga odlučila da je za njih najbolje da idu u SAD

Antonela Rokuco i Lionel Mesi. Instagram

N. H.

7.6.2023

Lionel Mesi (Messi) je odbio nestvarnu ponudu iz Saudijske Arabije, gdje su mu nudili više od milijardu eura za ugovor i karijeru će nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi argentinski novinar Hernan Kastiljo (Castillo).

Mesi bi u narednim danima trebao saopćiti da postaje novi član Inter Majamija, kluba koji je izabrala njegova supruga Antonela.

Jedan od vlasnika te ekipe je Dejvid Bekam (David Beckham), a Leo će u ovom klubu zaraditi nevjerovatnu cifru, iako ni blizu one iz Saudijske Arabije.

On će dobiti 50 miliona dolara godišnje, ali tu su i brojni bonusi koji će ga učiniti jednim od najplaćenijih na svijetu. Imat će i procente zarade od glavnih sponzora MLS-a Adidasa i Applea.

To će mu dodatno povećati platu, a ponuđena mu je opcija i da kupi jedan MLS tim nakon okončanja karijere. 

Španski mediji tvrde kako bi on odluku mogao saopćiti u narednih 48 sati. 

Saudijska Arabija je ispala, a Barcelona ima još male šanse i nadaju se da bi mogli preokrenuti stvari u svoju korist, iako je malo vjerovatno da ćemo Argentinca gledati u dresu katalonske ekipe. 

Inter i grad Majami bili su opcija koja se najviše dopala njegovoj supruzi Antoneli. Ona smatra da je to idealna lokacija za školovanje i početak novog života. Njegov otac Horhe je želio u Saudijsku Arabiju, dok je Leu želja oduvijek bila da se vrati u Barcelonu. Na kraju je, prema svemu sudeći, pobijedila supruga i Leo bi u narednim danima trebao biti predstavljen kao novi igrač tima iz Majamija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.