JOŠ JEDAN KLUB ŽELI EDINA

Footmercato: Galijani želi ispuniti svoju dugogodišnju želju i dovesti Edina Džeku

Galijani je zbog Džeke dolazio i u Sarajevo, donio mu je i dres Ronaldinja, ali Edin nikada nije završio na San Siru

Galijani i Džeko tokom susreta na Meaci. Twitter

E. Ć.

7.6.2023

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko se priprema za veliko finale Lige prvaka koje će on i njegov Inter igrati protiv Mančester sitija u subotu.

Za to vrijeme spekuliše se o budućnosti "Dijamanta". Nakon što se pojavila vijest o interesovanju Al Hilala, sada se u utrku za Džeku uključio još jedan klub.

Kako piše ugledni francuski list "Footmercato", Monca je pokazala interes za Džeku kojem ističe ugovor s Interom 30. juna.

Objava Footmercata. Screenshot

Monca je željela Zlatana Ibrahimovića, a kako se Šveđanin bh. korijena penzionisao, čelnici kluba su se okrenuli Džeki.

Čelnik Monce Adriano Galijani (Galliani) želi ispuniti svoju dugogodišnju želju i dovesti Džeku u svoj klub.

Edin je jedna od nestvarenih želja Galijanija, koji je dugo godina bio jedan od najvažnijih ljudi Milana. To je on i otkrio svojevremeno u razgovoru za klupsku televiziju.

Zbog Džeke je dolazio i u Sarajevo, a kada ga je Milan želio, Edin je neumoljivo rešetao mreže Volfsburgovih protivnika.

- Tri dana sam proveo skriven u hotelu u Sarajevu, iako me u posljednje vrijeme mediji uvijek uhvate - rekao je Galijani.

Jedan od najpoznatnijih klupskih čelnika u historiji fudbala tada je u Sarajevo donio dres Ronaldinja (Ronaldinho) iz Milana na kojem je pisalo: 

"Da li biste došli da igrate sa osvajačem Zlatne lopte?", ali ni to nije pomoglo, iako je Džeko na početku karijere priznao da navija za Milan i da mu je san dres Rossonera.

Zanimljivo, Džeko i Galijani su imali srdačan susret i pozdrav uoči utakmica Intera i Monce 15. aprila. Edin je tada prišao čelniku Galijaniju koji mu se obradovao kao rođeni otac.

Inače, Monca je debitantsku sezonu u Seriji A okončala na 11. mjestu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.