NAKON GOLGETERSKE SEZONE

Riad Bajić za "Dnevni avaz": Vratio sam se, postižem golove i uživam u tome

Jedan od najboljih strijelaca turske Superlige sretan je zbog povratka u Tursku

Bajić: Golgeter Giresunspora. Giresunspor

11.6.2023

Sezone u većini evropskih liga, izuzev nordijskih zemalja kojima sezona zbog vremenskih uslova teče i u ljetnom periodu, polako se privela kraju. Mnogi bh. fudbaleri su pronašli sreću u turskoj Superligi i zabilježili su odlične partije. Među njima je i Riad Bajić.

Potomak Željezničarove akademije blistao je u dresu Giresunspora, uprkos slabijim rezultatima ekipe. Naš napadač se poslije nekoliko sezona u italijanskom fudbalu vratio na poznate terene, a taj povratak je donio i neke stare navike – postizanje golova.

O svojoj sezoni, novim ciljevima i reprezentaciji Riad Bajić je govorio za "Dnevni avaz".

Povratak u stilu

- Mogu reći da sam zadovoljan nakon svega. Vratio sam se u Tursku, gdje se osjećam kao kod kuće. Za klub i nije bila baš najuspješnija sezona, ali ja sam uspio na kraju da postignem 14 golova i ponovo skrenem pažnju na sebe – započeo je Bajić razgovor za "Dnevni avaz".

Dvadesetdevetogodišnji napadač je siguran u sebe i svoju igru. Što bi se reklo, puca od samopouzdanja.

- Tajna je u godinama, sigurno, iskustvo je jako važno. S obzirom na to da je meni već 29 godina, mogu reći da ga i dobro koristim – rekao je Bajić o svom povratku u golgetersku formu na turskim terenima.

Bajić: Veliki interes. Twitter

Uprkos tome što sezona Giresunspora nije prošla onako kako je Bajić zamišljao, on se ne brine. Interesovanje za njega postoji i sigurno je da ćemo ga gledati i u narednim sezonama u nekom od elitnih timova turske Superlige.

- Postoji interes od klubova iz Turske, ali i van nje. Zaista ne brinem mnogo o tome pošto imaju ljudi koji se brinu o mojoj karijeri i s njima u dogovoru ću donijeti najbolju odluku za moj sljedeći korak. Vjerovatno ne ostajem u Giresunu, ali ima još vremena do toga. S obzirom na interes ekipa u ovom trenutku male su šanse da tu nastavim karijeru – rekao je Bajić o tome gdje bismo ga mogli gledati u narednoj sezoni, ne želeći otkrivati previše detalja o svom potencijalnom transferu.

Kult reprezentacije

Bosna i Hercegovina će u narednom periodu igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. Protivnici naše reprezentacije su naš stari poznanik reprezentacija Portugala, s kojom igramo u Lisabonu 17. juna, te Luksemburg, kojeg dočekujemo na Bilinom polju u Zenici. Zbog povrede otpao je Ermin Demirović i čudi što ni na rezervnom spisku svoje mjesto nije našao jedan od najboljih strijelaca turske Superlige.

- Kad je riječ o reprezentaciji, vjerni sam navijač. Pratim sve što se dešava. Trenutno imamo veoma kvalitetne igrače u napadu, tako da se, iskreno, mnogo i ne zamaram tim pitanjem. Bitno mi je da sam zdrav i da radim ono što najbolje znam, a to je da postižem golove i uživam u tome – kazao je Riad Bajić za "Dnevni avaz".

Bh. golgeter

Riad Bajić je sezonu u dresu Giresunspora završio s 14 postignutih golova. To je bilo dovoljno za odlično osmo mjesto na listi najboljih strijelaca turske Superlige, a jedini igrač koji je u njegovoj ekipi postigao više od dva gola u sezoni bio je Borha Sainc (Borja Sainz) s devet golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.