NIJE SVE U NOVCU

Tri njemačke legende odbile odlazak u Saudijsku Arabiju

Tomas Miler, Toni Kros i Mario Gece odbili su basnoslovne ugovore za odlazak u Saudijsku Arabiju

Kros, Miler i Gece odbili poziv iz Saudijske Arabije. AP

N. H.

12.6.2023

Saudijska Arabija je u posljednjim sedmicama izdvajala nevjerovatne iznose kako bi privukla neke od najpoznatijih fudbalera svijeta u svoju ligu.

Zov novca

Brojni vrhunski igrači poput Kristijana Ronalda (Cristiano), Karima Benzeme i Ngola Kantea (N'Golo), odlučili su pristati na bogate ponude, a uskoro bi im se moglo pridružiti još mnogo velikih imena.

Ipak, ima onih koji su tavke ponude i odbili. Naravno, prvi napamet pada Lionel Mesi (Messi), mada on je dobio vrlo vjerovatno još bolju u dugoročnom smislu od Intera iz Majamija. 

Njemačke legende

Njemački fudbaleri i legende Mario Gece (Gotze), Tomas Miler (Thomas Muller) i Toni Kros (Kroos), prema pisanju njemačkih medija, odbili su basnoslovne ugovore koje su im nudila tri najbolja kluba u zemlji – Al Hilal, Al Nassr i Al Itihad.

Nisu željeli prijeći u Saudijsku Arabiju u završnim fazama svojih karijera. Posebno je odlučan u ovoj odluci bio veznjak Real Madrida, Toni Kros, koji je izrazio želju da odigra još jednu sezonu za Kraljeve prije nego što se povuče.

Miler karijeru želi završiti u Bajernu, gdje je već godinama među najplaćenijim igračima, a izgleda da mu novac nije glavna motivacija.

S druge strane, Mario Gece, heroj Njemačke na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, smatra da je s 31 godinom još uvijek sposoban igrati na vrhunskom nivou i smatra da je premlad za odlazak iz Evrope.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.