LIGA PRVAKA

Real Madrid bez dvojice bitnih veznjaka na Enfildu

Karlo Anćeloti se nalazi u novim problemima pri izboru igrača

Real Madrid: Bez dva bitna veznjaka u utakmici sa Liverpulom. AP

N. H.

20.2.2023

Real Madrid u problemima dočekuje prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Liverpula, koja je na programu 21. februara od 21:00.

Trener Reala Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) ne može računati na ozlijeđene Tonija Krosa (Toni Kroos) i Orelijena Čuamenija (Aurelien Tchouameni).

To znači da će od prve minute na Enfildu u veznom redu Reala igrati Luka Modrić, Eduardo Kamavinga (Camavinga) i Dani Sebaljos (Ceballos).

Na desnoj strani će igrati Federiko Valverde (Federico), lijevo će biti Vinisijus žunior (Vinicius Jr.), a u napad će se vratiti oporavljeni Karim Benzema.

- Iznenađen sam koliko je Liverpul udaljen od prvog mjesta... Doduše, i oni mogu reći isto za nas pa onda neću ništa više reći. Gledajući ekipu Liverpula, uvjeren sam da se u svakom trenutku može dići i vratiti. Nadam se da se neće u formu vratiti upravo utakmicama protiv nas – rekao je u najavi utakmice Luka Modrić, koji se polako vraća u startnu postavu Reala i dodao:

- Liverpul – Real je jedna od najboljih utakmica koje fudbalski svijet može ponuditi i šteta da je igramo ovako rano u natjecanju. Bilo bi to sjajno finale Lige prvaka. Mislim da smo mi favoriti i drago mi je što uzvratnu utakmicu igramo pred svojim navijačima. Liverpul će tražiti sportsku osvetu za poraze ranijih godina, ali mi smo spremni i vjerujemo u prolazak dalje. – zaključio je legendarni fudbaler Reala. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.