TVRDE ŠPANCI

Ništa od spektakularnog prijelaznog roka: Real će dovesti još samo jednog igrača

Specijalista za transfere Fabricio Romano da je posao već dogovoren, te da napadač stiže u Madrid

Hoselu: Povratak na Bernabeu. Twitter

E. Ć.

14.6.2023

Iako su iz Madrida stizale vijesti da će Real obaviti kraljevsku kupovinu i dovesti nekoliko novih igrača, čini se da viceprvaci Španije neće pretjerivati.

U klub su stigli Džud Belingem (Jude Bellingham), Fran Garsija (Garcia), te Huanmi Latasa (Juanmi) i Antonio Blanko (Blanco) koji će u Kastilju - Realov B tim.

Prema pisanju "Cadena sera", Real će u ljetnom prijelanom roku dovesti još samo jednog igrača. Madriđani će navodno potpisati još samo napadača Hoselua Mata (Joselu).

Specijalista za transfere Fabricio Romano (Fabrizio) ranije je objavio kako je sve dogovoreno i da će 33-godišnji napadač stići na Santiago Bernabeu.

Inače, to će biti povratak Hoselua u Madrid, jer je od 2009. do 2012. bio član Reala, s tim da je uglavnom igrao za B tim "Kraljeva".

Za prvi tim je odigrao tek dvije utakmice. Šest minuta je odigrao protiv Almerije u La Ligi u sezoni 2010/11, a 12 minuta sakupio je protiv Ponferadine u Kupu kralja sezonu poslije.

Zanimljivo da se u obje utakmice upisao u strijelce. Što se tiče minule sezone, odigrao je 34 utakmice za Espanjol i postigao 16 pogodaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.