ZAMJENA ZA BENZEMU

Real Madrid je potpisao Hoselua, ovo nije prvi put da je doveo napadača za jednu sezonu

"Kraljevi" su identično uradili 2011. sa Adebajorom i 2014. sa Čičaritom

Hoselu: Novi napadač Reala. Twitter

19.6.2023

Real Madrid je danas ozvaničio da je doveo španskog napadača Hoselua (Joselu) na posudbu iz Espanjola za 500 hiljada eura.

Hoselu će zamijeniti Karima Benzemu koji je po isteku ugovora otišao u saudijski Al Hilal gdje će za dvije sezone dobiti 400 miliona eura. Postoji i mogućnost da produži saradnju na još jednu godinu koja će mu donijeti dodatnih 200 miliona eura.

Predsjednik Reala Florentino Perez je potpisujući autograme jednom navijaču rekao kako madridski klub završava prijelazni rok.

Kraj transfer roka?

To je razočaralo navijače Reala, ali očigledno da Perez pravi prostor za Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) kojem naredne godine ističe ugovor s PSG-om i trebao bi u Madrid stići bez obeštećenja.

Real ima pravo otkupa Hoselua za 1,5 miliona eura, no nije ovo prvi put da "Kraljevi" dovode napadača za jednu sezonu.

Prisjetit ćemo se prethodna dva slučaja. Naime, Žoze Murinjo (Jose Mourinho) je na zimu 2011. godine doveo Emanuela Adebajora (Emmanuel Adebayor) na posudbu iz Sitija.

(Ne)uspješne posudbe

Napadač iz Toga, koji je odnedavno u penziji, odigrao je 14 utakmica i postigao pet golova.

Real je tada od napadača imao Kristijana Ronalda (Cristiano), Karima Benzemu i Gonzala Iguaina (Higuain).

U sezoni 2014/15 Real koji je predvodio Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) doveo je Haviera Hernandeza Čičarita (Javier Chicharito) iz Mančester junajteda na posudbu.

Meksikanac je sakupio 23 nastupa za "Kraljeve" i dao je sedam pogodaka, od kojih je jedan bio protiv Atletiko Madrida (1:0) za prolaz u polufinale Lige prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.