REALNO STANJE STVARI

Hajdukov sportski direktor o Džeki: Lijepo je pričati o velikim imenima, ali oni previše zarađuju

Mindaugas Nikoličius smatra da ti igrači još uvijek nisu dohvatljivi za splitsku ekipu

Mindaugas Nikoličius. Dalmatinski portal

N. H.

19.6.2023

Splitski Hajduk, viceprvak HNL-a, započeo je pripreme pred start sezone, prvo u evropskim takmičenjima, a onda i u domaćem prvenstvu.

Zbog toga medijima se obratio i sportski direktor "Bilih" Mindaugas Nikoličius.

On je odgovarao na brojna pitanja prisutnih vezana za ekipu, njeno sklapanje i o tome ko bi se mogao pojaviti na Poljudu naredne sezone. 

Na pitanje o tome da navijači traže velika imena, Nikoličius se dotakao i kapitena "Zmajeva" Edina Džeke, koji se u prethodnim mjesecima, mada ne previše ozbiljno, povezivao sa dolaskom u Split. Najveći pobornik te ideje je bio Senijad Ibričić, nekadašnji reprezentativac BiH i bivši član Hajduka.

- Nas se povezuje sa svim mogućima, od Džeke, Perišića, Rakitića, Mora, mogu nabrajati... To je s jedne strane lijepo, ljudi žele prave igrače koji mogu pomoći, ali trebamo na kraju biti realni. Znate u kojim ligama oni igraju i koliko zarađuju. 

Jedno su želje, a drugo mogućnosti. Naravno da ćemo mi sa svoje strane gledati svakoga ko je pravi i učiniti sve što je moguće da ga dovedemo... Svaki igrač ima svoju priču. Ako se pojavi mogućnost za velikog igrača, 'kapitalca', uskočit ćemo u tu priču - kazao je Nikoličius, a prenio "Dalmatinski portal". 

Hajduk će uskoro igrati u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, dok će na početku prvenstva imati tri vezana derbija - gostovanje kod Dinama u 1. i Osijeka u 3., te domaću utakmicu protiv Rijeke u 2. kolu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.