PRESS KONFERENCIJA

Hadžibegić: Ako je rješenje da se ja sklonim, to je najmanji problem

Sada nakon četiri odigrana meča imamo samo tri boda, sedam manje od drugoplasirane Slovačke

Faruk Hadžibegić. Screenshot

E. Ć.

20.6.2023

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić se obratio na press konferenciji nakon sramotnog proaza od Luksemburga u 4. kolu kvalifikacija za Euro 2024. godine (0:2).

-- Publika ima pravo da se manifestuje pogotovo nakon loše utakmice i rezultata. To je moja odgovornost. Nisam siguran da je samo revolt današnjeg rezultata prouzrokovao to, ali nije mi prijatno i ugodno. Fudbal se igra zbog publike i oni imaju pravo da kaže sve što hoće. 

Žao mi je jer to nije fudbalska reakcija, malo je to kompleksnije u našem društvu jer su prije tri dana govorili "Bravo dobro ste igrali protiv Portugala", a sada ovo, ali moram to izdržati - rekao je Hadžibegić o zvižducima.

Na pitanje o eventualnoj ostavci na mjestu selektora "Zmajeva", Hadžibegić je rekao:

- Otkaz? Ako je rješenje to da se ja sklonim, koliko god ja volio ovu državu, to je najmanji problem! Ja sam realan čovjek i mislim da imam kompetencije za ovaj posao. Ne možeš pobjediti u formuli 1 sa Spačekom.

Luksemburg je slavio na punom Bilinom polju rezultatom 2:0 golovima Borgesa Sančeza (Sanches) u 4. minuti i Danela Sinanija u 74. minuti.

Inače, bio je ovo važan meč za našu reprezentaciju. Sada nakon četiri odigrana meča imamo samo tri boda, sedam manje od drugoplasirane Slovačke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.