LEGENDARNI DEFANZIVAC

Serhio Ramos se vraća tamo gdje je sve počelo: Prihvata manju platu za povratak u Španiju

Serhija Ramosa ne privlači saudijski novac jer želi odigrati još jednu sezonu na vrhunskom nivou

Serhio Ramos: Vraća se u Sevilju. AP

N. H.

28.6.2023

Španski defanzivac Serhio Ramos (Sergio) slobodan je igrač nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om.

Ramos se povezivao sa klubovima iz Saudijske Arabije, od kojih je najglasniji bio odlazak u Al Nassr za koji nastupa i Kristijano Ronaldo (Cristiano), ali će on, prema svemu sudeći, krenuti nazad u Španiju.

Prema pisanju španskih medija, Ramos bi se mogao vratiti u Sevilju, klub u kojem je i započeo svoju profesionalnu karijeru i za koji je odigrao 49 utakmica.

Katalonski Sport ističe kako bi Ramos morao prihvatiti znatno manja primanja nego što je imao u Parizu. Navodno, Serhio Ramos želi odraditi još jednu sezonu na vrhunskom nivou prije odlaska, a i želi biti bliže porodici koja je u Madridu.

Ramos je prošle sezone upisao 45 nastupa za PSG, u koji je stigao kao legenda Real Madrida. Madriđani su ga iz Sevilje doveli 2005. godine za 27 miliona eura, a u klubu je proveo 16 godina i upisao je 671 utakmicu i 101 gol. 

Sa njima je osvojio četiri Lige prvaka, pet La Liga i dva Kupa Španije. U bogatoj karijeri je skupio i 180 nastupa za špansku reprezentaciju, s kojom je bio prvak Evrope dva puta (2008. i 2012.) i jednom osvajač Svjetskog prvenstva (2010.).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.