MLADI BH. VEZNJAK

Armin Hodžić za "Avaz": Imao sam brojne ponude, ali Hatajspor je pravi korak za moju karijeru

Hodžić je sa velikim uspjehom nastupao za Željezničar, a sada je postao novi član turskog prvoligaša Hatajspora

Hodžić: Novi veznjak Hatajspora. Hatayspor

3.7.2023

Dojučerašnji član Željezničara Armin Hodžić napustio je Grbavicu i potpisao ugovor sa turskim prvoligašem Hatajsporom. 

Odlični veznjak je u protekloj sezoni i po koliko je proveo vremena na Grbavici postao jedan od miljenika navijača, a brojnima je teško pao njegov odlazak jer se kvalitetni igrači poput Hodžića ne nalaze svaki dan. 

Zadovoljan klubom

O njegovom potpisu za Hatajspor, narednoj sezoni i najljepšim trenucima u dresu Željezničara za portal "Avaza" govorio je Armin Hodžić. 

- Veoma sam zadovoljan novim klubom. Uprava i novi saigrači su me odmah prihvatili, i to na najbolji mogući način. Zahvalan sam im na tome. 

Dat ću sve od sebe da se uklopim sa ostatkom ekipe i da opravdam svoj dolazak i povjerenje koje mi je ukazano - kazao je Armin Hodžić za portal "Avaza". 

Brojne ponude

Hodžić je bio jedan od igrača iz Premijer lige Bosne i Hercegovine koji su bili traženi i tokom zimskog transfer roka, ali je on ostao. Ipak, sada je došlo vrijeme za promjenu. 

- Hatajspor je veliki klub u kojem imam prostora za napredak. To mi je sada najbitnije u karijeri. Dobit ću i priliku da pokažem svoj kvalitet. U ovom trenutku mislim da je ovo bila najbolja odluka za nastavak moje karijere - rekao je talentovani bh. veznjak o svojoj odluci da dođe u Tursku, pa nastavio: 

- Imao sam brojne ponude iz Evrope. Međutim, nije bilo za to vrijeme. Tražio me još i Karagumruk iz Turske, ali sam se odlučio za Hatajspor zbog trenera Volkana Demirela - dodao je Hodžić.

O Željezničaru

Za kraj, porazgovarali smo i o Željezničaru i svim lijepim i manje lijepim momentima u dresu sarajevskih "Plavih". 

- Vrijeme provedeno sa mojim bivšim saigračima, Grbavicu i navijače ću uvijek pamtiti samo po dobrom. Za Grbavicu će me uvijek vezati lijepe uspomene. Trenutak koji ću pamtiti dok sam živ je gol u debitantskoj utakmici u derbiju protiv Sarajeva. Ne sjećam se boljeg osjećaja - završio je razgovor za portal "Avaza" Armin Hodžić, novi član turskog Hatajspora. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.