PRIPREME U SLOVENIJI

Sarajevo nastavilo sa dobrim partijama pred Konferencijsku ligu

Bordo klub slavio i u kontrolnoj utakmici pred Torpedo Kutaisi

Sarajevo: Slavilo u kontrolnoj utakmici. FK Sarajevo

N. H.

6.7.2023

Fudbalski klub Sarajevo je zabilježio još jednu pobjedu. Bordo klub je, ovaj put u kontrolnoj utakmici pred kvalifikacije za Konferencijsku ligu, porazio domaće Domžale rezultatom 3:1.

Sarajevo je odigralo još jednu dobru utakmicu i pokazalo da su sposobni odraditi ozbiljan posao u Evropi i Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Poveli su već u 17. minuti kada je loptu u šesnaesterac poslao Duraković, a Varešanoviću ostao lakši zadatak da je pošalje u mrežu.

Lijeva strana je još jednom pokazala da će biti opasna. U 71. minuti je Radović poslao jedan oštar centaršut, a najbolje se snašao Čataković čijim je golom vodstvo poduplano.

Posljednji pogodak za Bordo klub postigao je Radović. Ovaj put mu se sreća malo nasmiješila pošto je golman Domžala loše reagovao na njegov udarac i lopta mu je prošla kroz ruke.

Sarajevo je tako završilo svoje pripreme na najbolji način – sa još jednom pobjedom.

Podsjetimo, oni će sljedećeg četvrtka (13.juli) igrati protiv Torpedo Kutaisija u Gruziji prvu utkamicu prvog pretkola za Konferencijsku ligu. Uzvrat će se igrati sedam dana kasnije na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.