ZBOG TURNIRA U RUSIJI

Dinamo Kijev poslao žestoku poruku Džekinom Fenerbahčeu: Pomažete ubicama, krv je sada i na vašim rukama

Ruske granate ubijaju Ukrajince iz dana u dan, a vaš klub prihvati poziv iz Rusije, te sponzoriše terorizam, poručili su Kijevljani

Džeko: Doputovao u Rusiju s ekipom. Facebook

E. Ć.

8.7.2023

Dinamo Kijev je oštro kritikovao potez Fenerbahčea da dođe u Rusiju i odigra pripremni turnir dok ta zemlja vrši agresiju na susjednu Ukrajinu.

U Rusiju je stigao i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko koji čeka debi za svoj novi klub u koji je stigao po isteku ugovora sa Interom.

Iz Dinamo Kijeva su poručili Fenerbahčeau da se sada krv nalazi i na njihovim rukama, te da ih je Gazpromov novac ostavio bez časti i savjesti.

- Ruske granate ubijaju Ukrajince iz dana u dan, cijeli civilizovani svijet je protiv toga, a vaš klub prihvati poziv iz Rusije, te sponzoriše terorizam.

UEFA i FIFA su izbacili Ruse iz internacionalnih takmičenja, a vi idete kod njih da pravite novac i igrate zajedno sa agresorom. Ništa ne može opravdati ovaj korak, nikakav novac ne može kompenzirati sramno ponašanje i putovanje ka ubicama bez moralnih i ljudskih kvaliteta.

Ne bojimo se reći cijelom svijetu da pomažete ubicama da nastave njihov krvavi pohod na ukrajinskom tlu. Igrate sa njima i opravdavate najveći zločin 21. stoljeća, sramite se - poručili su iz Dinamo Kijeva.

Inače, Pari Premier kupu se održava od 9. do 15. jula u ruskom Sankt Peterburgu. Džeko i Fenerbahče će sutra odigrati prvi meč, a protivnik je Zenit (18:30).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.