USUSURET UTAKMICI

Varešanović: Uz malo sreće mogli smo sve riješiti u prvoj utakmici

FK Sarajevo u četvrtak igra uzvratnu utakmicu 1. pretkola Konferencijske lige protiv gruzijskog Torpedo Kutaisija

Varešanović i Ziljkić se obratili medijima. N. Šaljić

N. H.

19.7.2023

FK Sarajevo u četvrtak igra uzvratnu utakmicu 1. pretkola Konferencijske lige protiv gruzijskog Torpedo Kutaisija. 

Na konferenciji za medije obratili su se šef stručnog štaba Mirza Varešanović i kapiten Almedin Ziljkić. 

- Sigurno nas čeka neizvjesna utakmica sa jako dobrim i iskusnim protivnikom, sa dobrom organizacijom igre i dobrim igračima. 

Mislim da smo mi uz malo sportske sreće mogli riješiti utakmicu u prvih 35 minuta. Nismo to uspjeli, ali nadam se da ćemo to sutra uspjeti uraditi - kazao je Varešanović.

Trener Torpeda Stiv Kin (Steve Kean) smatra da se njegov tim uspio vratiti nakon promjene taktike. Ipak, Varešanović nije takvog mišljenja.

- Ne bih se složio sa trenerom Torpeda. Ne znam na šta misli, nismo vidjeli tu promjenu taktike ili formacije, mi smo u toj njihovoj promjeni taktike dali dva gola.

Ne vidim baš da su nam na taj način naškodili. Mi imamo naš plan igre, koji smo pokazali u tih prvih 30 minuta. Primili smo gol u nezgodno vrijeme, i to bez prekida. 

Drugi gol smo također primili iz naše greške. Drugi gol smo primili iz tranzicije, a prvi iz prekida, a oba smo dali iz posjeda, tako da se ne slažem s ocjenama o promjenama taktike - prokomentarisao je Varešanović promjene u taktici Torpeda.

Novinarima se obratio i kapiten Almedin Ziljkić uz riječi kako je trener Torpeda "ponizio" klub. 

- Torpedo je ozbiljna ekipa i ne smijemo je podcijeniti ni u jednom momentu. Doveli su sjajna pojačanja, ali sve je na nama. 

Od pristupa će zavisiti najviše. Mislim da smo se dobro spremili. Noćna je utakmica i vrućina ne smije biti alibi. Trener Topreda donekle nas je ponizio izjavom i dao nam je dodatani motiv za sutra - rekao je Ziljkić.

Podsjetimo, Sarajevo će u četvrtak na stadionu "Asim Ferhatović Hase" dočekati gruzijski Torpedo u uzvratnoj utakmici. Utakmica je na programu od 21 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.