LEGENDA KLUBA S KOŠEVA

Husref Musemić za „Dnevni avaz“: Sarajevo spremno zaprijetiti Zrinjskom

Protiv Torpeda je odlučivao jedan potez. Zrinjski i Željezničar su zaslužili plasman u drugo kolo, poručio je Musemić

Musemić: Navijao sam za sve bh. predstavnike u Evropi. NK Igman Konjic

25.7.2023

Premijer liga Bosne i Hercegovine se polako vraća, a u toku su i kvalifikacije za evropska takmičenja. Dok će Zrinjski, Borac i Željezničar nastaviti svoj put u potrazi za historijskom grupnom fazom, fudbaleri Sarajeva su pokleknuli već na prvoj stepenici. Za to je „glavom“ platio Mirza Varešanović, donedavni trener Fudbalskog kluba Sarajevo.

Kao njegova zamjena istaklo se dobro poznato ime na Koševu, Husref Musemić. Prema saznanjima „Avaza“, Musemić je predodređen da se vrati na klupu Sarajeva.

Ipak, u razgovoru za „Dnevni avaz“ Husref Musemić nije želio previše otkrivati o samom angažmanu, ali se vrlo rado dotakao igara bh. predstavnika u Evropi.

Bh. predstavnici

Sarajevo je, poslije svih najava iz kluba kako se spremaju na najviše ciljeve, ispalo od gruzijskog Torpeda.

- Obje utakmice su bile u knap. Tu je odlučivao jedan potez, dobar ili loš. Penali su bili lutrija. Torpedo je bio u psihološkoj prednosti na Koševu, s obzirom na pritisak kada ste imali rezultat kakav ste imali. Sve je odlučivao jedan potez, jedna greška i jedan dobar potez. Moglo se desiti i drugačije – započeo je Husref Musemić razgovor za „Dnevni avaz“, pa nastavio:

- Mi moramo naučiti da su danas svi napredovali. Predstavnik Gruzije možda nije neko zvučno ime za javnost, ali svi dovode strance, igrače, trenere. Svi napreduju, svi pomjeraju granice rada. Nije to više kao što je prije bilo. Sve treba maksimalno ozbiljno shvatiti jer nema više „lakih ekipa“ – dodao je bh. stručnjak o utakmicama Sarajeva.

Povratak Premijer lige

Zrinjski će u 2. pretkolu Lige prvaka igrati sa Slovanom iz Bratislave, ekipom koja im je presudila u plej-ofu prošlogodišnjeg izdanja Konferencijske lige.

- Prošle godine su bili veoma blizu. Ove godine igraju s ekipom koja ih je eliminisala tako kako ih je eliminisala. Vjerujem da su spremni na neku vrstu sportske osvete. Navijam za sve naše predstavnike u Evropi i da poboljšaju koeficijent naše Premijer lige – kazao je Musemić o Zrinjskom.

- Željezničar je odigrao dobro, pogotovo na Grbavici. Svi su mislili da je gotovo pri rezultatu 2:0, ali su se uspjeli vratiti u situaciju gdje mogu razmišljati da prođu. Svi su govorili da je Dinamo Minsk kvalitetniji i da su favoriti, ali je Željo prošao. Svaka čast, napravili su veliku stvar – rekao je iskusni bh. stručnjak o nastupu „Plavih“ u Evropi.

Premijer liga Bosne i Hercegovine se vraća za vikend, a Musemić smatra da uprkos svemu Sarajevo itekako može zaprijetiti Zrinjskom.

- Sarajevo objektivno ima širok izbor igrača, ima kvalitet. Da li još neko može uz Sarajevo zaprijetiti Zrinjskom? Ne znam. Borac je kupovao, ali nisam upoznat s tim igračima. Teško je reći da li neko osim Sarajeva može zaprijeti Zrinjskom. Ne znam koliko će na Zrinjski ostaviti traga njihovo igranje u Evropi. Sve zavisi koliko dugo će ostati u Evropi, da li će ostati. Sve je to povezano – naglasio je Husref Musemić o šansama Sarajeva za „Dnevni avaz“.

O Igmanu

Igman će na početak svoje avanture u Premijer ligi čekati 2. kolo zbog obaveza Željezničara u Evropi.

- U pripremnom periodu nismo igrali kvalitetno, pa to odgađanje možda i odgovora u ovom trenutku. S obzirom i na vrijeme, nije lako trenirati u ovakvim uslovima. Utakmice koje su igrane, osim u Širokom, nisu bile na nivou na kojem mi mislimo da su trebale biti. To u konačnici ne mora ništa da znači, ali bih volio da je bolja situacija – kazao je Husref Musemić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.