SAGA SE PRIVODI KRAJU

Njemački mediji tvrde: Gvardiol u srijedu potpisuje za Mančester siti

Hrvat bi tako postao najskuplji defanzivac na svijetu, prestigavši Herija Megvajera

Gvardiol: Novo pojačanje Sitija. AP

N. H.

1.8.2023

Reprezentativca Hrvatske Joško Gvardiol trebao bi stići u Mančester, gdje će u srijedu potpisati ugovor s Mančester sitijem, piše njemački „Bild“.

Avion s predstavnicima Lajpciga sletio je u Englesku u podne, ali Gvardiol nije bio u njemu. Njemački klub je, prema informacijama „Bilda“, pristao i na 90 miliona, što je za deset miliona manje nego što je to na početku bilo dogovoreno.

Gvardiol bi u srijedu trebao potpisati ugovor i završiti rekordan transfer. Hrvat bi tako postao najskuplji defanzivac na svijetu, prestigavši Herija Megvajera (Harry Maguire), koji je plaćen 87 miliona eura.

Ovim razvojem situacije zadovoljni su i čelnici zagrebačkog Dinama. Njima prema dogovoru pripada 20 posto od naredne prodaje, što znači da će za transfer Gvardiola zaraditi 18 miliona eura. 

RB Lajpcig i Mančester siti pregovaraju za Gvardiola, a čini se da bi se mogli dogovoriti vrlo brzo. Preokret je to u priči o Gvardiolovom transferu. Prvo je to najavio Fabricio Romano (Fabrizio) koji je objavio da je transfer u Siti gotov, da bi ga čelnici Lajpciga demantovali.

Italijanski novinar čak je dobio i opomenu od Twitter zbog objave lažnih informacija jer je objavio da je Gvardiol već otišao na ljekarske preglede u Englesku. 

Hrvatski defanzivac trenutno se nalazi na pripremama sa njemačkim klubom, a bio je i meta jedne šale svojih saigrača. 

Navijačima engleskog kluba se nije svidjela, ali Joško je to junački podnio. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.