VRATIO SE NA MEACU

"Luđi" je od Ibrahimovića i Balotelija, Murinja je šokirao izjavom, a sada su mu navijači Intera priredili sjajan doček

Već je bio član "Nerazura" i to u sezoni 2009/10

Arnautović: Sjajan doček. Twitter

E. Ć.

16.8.2023

Marko Arnautović je svojevremeno bio veliki talenat, a o njegovom potencijalu dovoljno je govorio nadimak - "Novi Ibrahimović".

No, Arnautović je imao problema sam sa sobom, u svojoj glavi. On je bio u Interu u sezoni 2009/10, a u to vrijeme na Meaci je bila još jedna "luda glava" Mario Baloteli (Balotelli).

Njihove karijere su jako slične. Bili su veliki talenti koji nikada nisu iskoristili svoj potencijal. 

Zlatan Ibrahimović je bio težak karakter u svlačionici, ali Baloteli i Arnautović su bili još gori. Baloteli se smatra jednom od "najluđih" igrača u historiji fudbala, a jedne prilike je rekao da je Arnautović čak i luđi.

Baloteli i Arnautović. Twitter

- Engleski mediji su toliko toga pisali o meni. Svi govore kako sam ja najluđi fudbaler današnjice, no vjerujte mi kako se sam osjećam izuzetno dosadan pokraj Marka Arnautovića.

On je vjerojatno najluđa osoba koju sam upoznao u životu. Murinju je definitivno bilo nezaboravno s nama dvojicom u svlačionici - ispričao je jedne prilike Baloteli.

Za Arnautovića kruži i jedna zanimljiva priča iz perioda dok je bio član "Nerazura".

Naime, na jednom od treninga, Murinjo je pričao sa najboljim igračima Intera, kada se novajlija, u to vrijeme mladić od 20 godina Arnautović priključio razgovoru i poručio Murinju da je bolji od svih njih zajedno.

- Tamo su bili naši napadači, Zlatan Ibrahimović, Adrijano, Ernan Krespo i Hulio Kruz. Pozdravili smo se, pričali, a onda je stigao Marko Arnautović, pa mi poručio samouvjereno: "Gospodine, ja sam bolji od svih njih zajedno - otkrio je Murinjo ranije.

Arnautović se sada vratio na Meacu. Inter će platiti Bolonji oko deset miliona eura, a njemu su najvatrenije pristalice "Nerazura" priredile sjajan doček.

- Dobrodošao u porodicu Marko - pisalo je na transparentu "Curve nord", grupe najvatrenijih navijača Intera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.